View Single Post
Staro 04.12.2014., 19:53   #1683
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Dok mi s Epsonom za rješenje spomenutog problema nije smetao ovaj sistem ( za tečniji materijal pogledaj ovo) i povremeno petljanje po optici , nadao sam se riješiti toga s novim projektorom.

Kada gledaš serije u 16:9 formatu, imaš dvije opcije (zar ne?!).

Prva je da ručno odvrneš optiku na PJ tako da 16:9 upadne po visini u 2.40 i da gledaš u nativnoj rezoluciji gdje se sve mapira 1:1.

Druga je da koristiš Lumagen i da ne diraš optiku PJa (koja je namještena tako da 2:40 film "pogodi" 2:40 platno pa gornji i donji okviri prelaze po stropu i centralnom zvučniku aka bambiju kako si rekao) nego procesor to sam sreže unutar 2:40 platna i prikaže ti 16:9 ali tada ne koristiš 1:1 i imaš "ukradene piksele".

Epson ili Sony u ovom pogledu je tako svejedno,...sada te to počelo smetati pa si odlučio stati na kraj problemu kako se prikazuje XBMC izbornik iako se zapravo ništa nije promjenilo u odnosu na prije?

Mislim poanta je iako natjeraš XBMC u 2:40 i da svi izbornici prikazuju pravilno sve slike, tumbnailove, tekst i slično i dalje ti ostaje problem (moraš vrtit ručno opriku na PJu) kada poželiš gledat seriju ako je želiš gledat bez da "kradeš piksele" kako sam gore napisao.
sodom je offline   Reply With Quote