Citiraj:
Autor Imagine
Dok mi s Epsonom za rješenje spomenutog problema nije smetao ovaj sistem ( za tečniji materijal pogledaj ovo) i povremeno petljanje po optici , nadao sam se riješiti toga s novim projektorom.
|
Kada gledaš serije u 16:9 formatu, imaš dvije opcije (zar ne?!).
Prva je da ručno odvrneš optiku na PJ tako da 16:9 upadne po visini u 2.40 i da gledaš u nativnoj rezoluciji gdje se sve mapira 1:1.
Druga je da koristiš Lumagen i da ne diraš optiku PJa (koja je namještena tako da 2:40 film "pogodi" 2:40 platno pa gornji i donji okviri prelaze po stropu i centralnom zvučniku aka bambiju kako si rekao) nego procesor to sam sreže unutar 2:40 platna i prikaže ti 16:9 ali tada ne koristiš 1:1 i imaš "ukradene piksele".
Epson ili Sony u ovom pogledu je tako svejedno,...sada te to počelo smetati pa si odlučio stati na kraj problemu kako se prikazuje XBMC izbornik iako se zapravo ništa nije promjenilo u odnosu na prije?
Mislim poanta je iako natjeraš XBMC u 2:40 i da svi izbornici prikazuju pravilno sve slike, tumbnailove, tekst i slično i dalje ti ostaje problem (moraš vrtit ručno opriku na PJu) kada poželiš gledat seriju ako je želiš gledat bez da "kradeš piksele" kako sam gore napisao.