Dok' mi mjenja terapiju pa me puca promjena raspolozenja, a ti si se pokazao kao idealan za isprazniti se

nesmijes zamjeriti jer znam da znas kako je to !!!
Bio sam napisao litaniju od posta, gdje te proklinjem jer sam zbog tebe izgubio pola dana sjedeci pored kompa i lurkajuci rjesenja, ali odlucih ga obrisati, nemam pojma zasto
U kratkim crtama ...
Treba pokusati forsirati xbmc u custom rezoluciju 1920x800 i vidjeti kako ce se izbornici ponasati i sto ce se izroditi.
Trebali bi se "unormaliti" jer gui se veze iskljucivo na predefiniranu rezoluciju, a samim time i video slika ce se rasiriti u zadane gabarite formata 2,40:1.
Nesto slicno tvom problemu moguce je dobiti na nacin da se xbmc stavi u windows mod, a prozor mu se potom rastegne u 2.40:1 format.
Meniji se tada skroz deformiraju, thumbovi ispadaju iz okvira, a slova cure iz svojih kucica.
Zasto forsirati xbmc u custom rezu? Iz razloga sto ti u padajucem izborniku nemas u ponudi 1920x800.
Nemas iz ko zna kojeg razloga, vjerovatno se uredjaji u lancu "ne vide", nebitno sada.
Mozda cak probati prvo komp forsirati u 1920x800 pa zatim xbmc.
Kod kompa to nije problem, al kod xbmc-a bi mogao biti, a kako podesiti custom rez. na xbmcu ako ne mozes sam, pomognem prvom prilikom kad sjednem za komp!