View Single Post
Staro 04.12.2014., 08:32   #15343
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001

1. na prvom planetu kada su prošli kroz crvotočinu, relativistički efekti 1h na planeti = 6 godina na Zemlji. međutim gravitacija je samo 30% jača nego na zemlji. ovo vjerojatno nisu mogli drugačije riješiti. malo je nelogično, za tolike vremenske dilatacija, gravitacija bi morala biti daleko veća

2. što je Cooper iz teserakta (u crnoj rupi, ili nakon što je prošao event horizont) poslao kao informaciju svojoj kćeri, da je njoj pomoglo da riješi jednadžbe gravitacije starog profesora? je li to na kraju rezultiralo time da je čovječanstvo uspjelo se osloboditi okova gravitacije i napustiti zemlju (orbita Saturna i stanica=

-->
Left Behind - ocjena na IMDBu (3/10) mu po meni potpuno odgovara. žešće njesra. ako vas zanima takva tematika radije pročitati neku knjigu. Ima čak jedna istog imena "ostavljeni" (prvi dio trilogije)

Maze Runner - hebate, 7.1/10 na IMDBu. takođet IMHO njesra. Da li će mu pomoći nastavci, da li treba pročitati knjigu/knjige prije toga nemam pojma niti me zanima

InterStellar - e ovaj mi se osobno sviđa. dobrih 8/10. Pravi SF film, uspio je razumno sačuvati da ne pređe previše mu techno sajns mambo đambo. Dosta prati današnji razvoj zanosti... koliko je to moguće u SF filmu.

Ne vidim da nitko diskutira o njemu.... možda netko zna.

1. na prvom planetu kada su prošli kroz crvotočinu, relativistički efekti 1h na planeti = 6 godina na Zemlji. međutim gravitacija je samo 30% jača nego na zemlji. ovo vjerojatno nisu mogli drugačije riješiti. malo je nelogično, za tolike vremenske dilatacija, gravitacija bi morala biti daleko veća

2. što je Cooper iz teserakta (u crnoj rupi, ili nakon što je prošao event horizont) poslao kao informaciju svojoj kćeri, da je njoj pomoglo da riješi jednadžbe gravitacije starog profesora? je li to na kraju rezultiralo time da je čovječanstvo uspjelo se osloboditi okova gravitacije i napustiti zemlju (orbita Saturna i stanica=

pogi je offline   Reply With Quote