@Imagine - Ajd ukratko ću napisat trenutnu situaciju: da, imam TV. Panasonicovu plazmu 42" staru 3 godine? ... plazma se uzimala jer nije bilo LCD.a (bar tada) koji je mogao vjerno reproducirat crnu.
Šta se tiče formata ne forsiram 16:9 nego si u većini filmova ostavim one crne trake, jer kad staviš na 16:9 odreže se lijepa količina filma sastrane.
Većina sadržaja koji se gleda zasad su serije i sam TV-program, a za to je dušu dao 16:9. Kad smo kod sadržaja lista kvalitete izgleda otprilike ovako:
-dobar film - ja gledam- Blueray - 50GB
-serija-> 1080p
-film-ukućani gledaju-1080p ili 720p ako ja ne gledam
Ove ostale "kvalitete" samo ako određeni sadržaj nije dostupan u gore navedenim ili se nekom ukućanu žuri nešto gledat ....

.
Tako da mi nije strano to tvoje opširno pisanje o tematici i općenito doživljaj filma kao takvog, jer ruku na srce čak ni 42" telka nije usporediva sa poštenim projektorom i slikom na zidu

.
Šta se tiče projektora imao sam prilike imat pod rukom ove jeftikanere (acer, benq) sa 800x600 rezolucijom i ustanovio sam da si privatno nabavljam nekog takvog da bi mi to bilo bacanje novaca jer ne zadovoljava moje standarde (recimo to tako), a iskreno nemam pretjerano vremena za filmove i pošteno uživanje pa je priča kućnog kina kod mene još uvijek na čekanju

.
A isto tako mi recimo nema smisla uzet sad neki pošteniji projektor, a ne imat pošteni audio sustav koji bi to popratio. Kad kažem pošteni mislim nešto jače od trenutnog logija X530 koji je na telki, a opet ne nešto preskupo.
Recimo da sadašnji setup zadovoljava moje trenutne potrebe, a u budućnosti se nadam nabavit neki projektor te pripadajući audio sustav tako da se određeni materijal poput kvalitetnog filma ili koncerta može pogledati u za to zadovoljavajućim uvjetima.
p.s. udaljenost od telke je nekih 2.5-3m mislim.