Sorry Drvoje, imaš pravo. Namjerno sam pisao slave samo sam zaboravio staviti navodnike.
Poanta je bila da poštovani pratitelji foruma (a i oni ostali) shvate bit posta: nemreš mi pokušavat uvalit tak skupo (i dobro!) napajanje sa smećem od venta !
Pogotovo ne kad se dotično nakon određenog opterećenja pretvara u "vrišteću klimakterijsku spodobu" - bez uvrede prema bilo kome.
Isti skeč izvodi i Corsair, Antec pa i još neki sa novijim serijama svojih napajanja (nema više SanAce, nego nekakav HDB Corsair ili OEM vent), baš me zanima kako će reagirati korisnici kojima PS u kućištu stoji upsidedown nakon nekog vremena kada im ventovi prozveketaju...
Što se tiče trajnosti ADDA (naravno, ako su bili BB), ja mogu iz osobnog iskustva govoriti samo u superlativima, gledano po glasnoći jako ovisi o seriji tj. o broju okretaja, mislim da je potpuno nerealno od 120 mm venta deklariranog na 1600 ili više rpm očekivati da bude tih...
Još sam primjetio sljedeću "anomaliju" kod većine proizvođača napajanja: gotovo pa svi ugrađuju ventove koji su deklarirani na puno veću brzinu okretaja (1600, 2000 pa i više) nego što će napajanje čak i na maks opterećenju dostići.
Ako je pri tome i termalna kontrola izvedena traljavo (a nažalost prečesto jest), eto ti "zagađivača bukom" kojeg u principu ne možeš zauzdati...