View Single Post
Staro 02.12.2014., 11:48   #1671
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Pa sta fali da xbmc stavis u fullscreen mod, a sliku dotjeras preko video option menija?
Sad ne znam koji skin koristis, jer o njemu uvelike ovise postavke, ali kad pustis film, digni meni sa enter, pa nadji video postavke. Tam imas zoom, panscan, omjere slike i te drndalame.

"z" ti je brzinsko prebacivanje izmedju raznoraznih predefiniranih omjera slike ... Ako te to zadovoljava mozes i tako.
XBMC je u fulskrin modu a rezolucija je 1080p

Problem s svim navedenim je ....što to utječe na video sliku ili na kompletni izgled XBMCa skupa s videom. A želim nekako utjecati samo na XBMC grafike / menije tj. juzer interfejs bez utjecaja na video.

Npr. pošto je okvir XBMCa definiran fulskrin modom te 1080p...

a) s spomenutim "video postavkama" možeš smanjiti ili povečati film.
Ako ga smanjiš onda imaš crne crte ne samo gore/dolje več ljevo/desno ....a ako ga povečaš onda smanjiš crnilo ispod/poviše ali ukradeš pola slike livo/desno. A svo vrijeme XBMC interfejs ostane isti.

b) s videokalibracijom tj skaliranjem možeš 'smanjiti' XBMC da upadne u spomenuti 2.35:1 okvir ali onda izgubir pravilan omjer filmova...

Problem je u tome što...kad na 16:9 displeju pokreneš film 2.35:1 formata dobiješ crne crte gore i dolje. Kad pritisneš stop ili nešto drugo , XBMC ne zauzima samo sliku več i prostor crnih crta.

A meni treba da zauzima prostor samo na slici jer u CIH setupu s popularnom zum metodom XBMC bude van ekrana.

Constant image height: