View Single Post
Staro 01.12.2014., 20:25   #4844
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Kamera stvarno je ko 5S, barem po danu, kvaliteta slike kad pogledaš ista, jer imam još oba moba pa sam malo uspoređivao. Jedino što 6 Plus ima autofokus i to stvarno fino i brzo radi. Po noći je druga priča, 6 Plus je nenadmašiv, slike su stvarno jaw drop. S tim da još ni nisam nešto puno okidao po noći, vjerujem da se mogu stvarno vrh slike uhvatit. Snimanje videa ne koristim baš ali eto, kako ima OIS jasno je da je slika mirna i dok ti nisi miran, vozio sam se u autu i snimao, poslije pogledao video i kao da sam na tračnicama.

Baterija po meni glavna prednost nakon ekrana. Evo slike sada uslikao. http://i.imgur.com/aQBLS3W.png
Znači napunio sam ga u subotu popodne. Imat ću 10+ h usage i oko 3 dana standby vjerojatno. Definitivno ga ne mogu iscjedit u jednom danu, a znate kako je kad dobijete mob, prckate po njemu cijelo vrijeme. S tim da sam ga do sada samo 1 il 2x punio, tako da će baterija kroz neko vrijeme biti i bolja, tako iOS radi, treba mu par punjenja da dođe na svoje.

Ekran je retina full HD. Tu same pohvale. Fenomenalna slika, youtube u 1080p izgleda fantasticno, isto kao i bilo kakav full HD sadržaj. Držim brightness na pola i čak bih mogao smanjiti kolko je jak. Kad sam gledao jedno 20ak recenzija po youtubeu, svi su nahvalili ekran tako da nemam što više reći osim da je jeben, samo da jos i aplikacije prilagode toj dijagonali, jer neke nisu pa je sve zumirano i sugavo, al bit ce.

Ergonomija hmm, mob je velik. Odmah u startu to morate znat, da nije bas za svakog. Ja ne nosim siroke hlace nego više uske, i ajfon mi stane normalno bez beda dok hodam. No sjedit tako mi ne pada napamet, mob je fakat extra tanak, velik i od aluminija, ako ga napnem na pola sata svojim tijelom, riskiram ono sto ce se desit bilo kojem mobu (tako tankom i velikom), savit ce se, ili nece, ne zelim riskirat. Tako da eto, to morate znat, nije ajfon 5 pa da ga tutnes u dzep, sad kad peticu S primim u ruke kao da mrava imam, jako se brzo covjek navikne na velik mob, iznenađujuće.

Zvuk mi je bolji od prijasnjeg ajfona 5S, vjerojatno neki prosjecan normalan zvuk, za jutub i slično odličan, malo glasniji i nema krčenja na najglasnijem, meni dosta.

još jedna bitna stvar za napomenut, a odnosi se na usporedbu sa 5S a to je Touch ID

Imao sam neko vrijeme touch ID enejblan na 5S i jednostavno ugasio nakon nekog vremena, jer sam često po par puta morao stavljat prst da otključa. Čak sam isti prst registrirao po 3x da stvarno svaki detalj prsta uhvati, ali eto, kad je malo prst mokar, jednostavno ne reagira. Očito su to improvali na šestici jer stvarno radi ko avion.

živeli