Slazem se da je skupo, ali mislim da je to samo djelomican odgovor, da stvari bas i nisu tako jednostavne. Uostalom, uvijek su nove stvari bile manje-vise skupe.
Da li vam medjutim, pada na pamet da su sve ove promjene koje se dogadjaju zadnje 2 god., samo kozmetika? Da ne donose stvarni napredak? Zasto da sada kupim novi PC - npr. Athlon64,
sa 1,5 Gb RAM, Geforce 6800 grafičku itd. - da bih vrtio iste stvari
(iste programe, igre, surfanje) koje mogu i na svom starom, malo upgrade-nom PC-u? A to pak znaci da tu nesto ne stima. Zasipaju nas reklamama, clancima o prekrasnim, uzbudljivim, sjajnim novim hardverima, pise se nasiroko o egzoticnim Ram-ovima, overclockingu, super-napajanjima, hladjenjima itd itd - ali cemu
sve to? Ponavljam - i na jednom super pc-u sa svim tim cudima ugradjenim, pa jos overclockiranim - opet cemo svi skupa vrtjeti iste stvari koje vec i sada vrtimo na svojim prosjecnim kantama. A to sto cu dobiti 2 milisekunde tu i 7 ms tamo - zar mislite da se netko pali na to? Pale se tech-freakovi koji naprosto uzivaju u tome da nesto prckaju, ubrzaju, da nesto radi malo bolje, malo brze (nemam nista protiv toga i sam sam takav, zato i jesam na ovom forumu) ali stvarni dobici su jaaako mali, a ponekad cak i nezamjetni.
Ovdje naravno govorim o prosjecnim korisnicima. Dakako da ima ljudi koji ce iskoristiti zadnje atome snage i iz najjaceg racunala - ali oni su manjina. Mislim stvarno iskoristiti - za neke realne poslove, ne za testiranje.
Eto, mislim da je u toj kozmetici razlog zasto se ljudi ne uzbudjuju oko novih tehnologija. Zato sto one, realno, ne donose nista novo.