Ima li netko slozen IP telefon na T-comu?
Dakle ne VoIP sto ide preko IADa na POTS, nego bas IP telefon sa SIP parametrima.
Naime imam halo3/dodatna linija 1&2 i svoj IP telefon. Ne namjeravam od njih uzimati telefon vec zelim svoju baznu stanicu (najvjerovatnije neka gigaset).
Od tehnicara sam nakon dosta telefonskih razgovora uspio iskamciti samo SIP user i pass, medjutim sve sam to prije sam iscitao iz konfiguracije CPE-a (upao preko standardnog T-com administratora na ZTE 931).
Ono sto meni nije jasno na tom CPEu je kako oni bindaju neki ethernet port na pojedinu konekciju? Nazalost telnet/ssh ne radi

Da nije neka DHCP opcija koju njihovi STB (IPTV) ili IP telefoni dostavljaju pa ovaj to negdje u software-u ima hardkodirano?
U webcfg pod network>wan>port binding niti za jednu konekciju ne vidim da je bindan neki port.
Najdalje sto sam dosao je da sam rucno bindao jedan port na VOIP_ADSL konekciju i na njega stavio PC sa MicroSIP klijentom. Uspjevam ostvariti dolazni poziv ali ne i odlazni...
Uglavnom ako netko ima IP telefon od njih i da mu sve stima, moze li iscitati config sa CPEa/routera i tog telefona?