View Single Post
Staro 30.11.2014., 09:48   #63
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor mbuljuba Pregled postova
Stigao mi je PJ
Evo dva dana se zezam sa njim (mjesto,kablovi,fotelja itd)
Slika je po meni super i po danu i po noći
(možda zato što za bolje i neznam)
Gledam na zidu širine 2,5m PJ udaljen 4,5m
Probao sam neku igru ,isto super
i ...za kakav smještaj si se odlučio - strop?

Citiraj:
Po mraku kad su svjetlije scene
Soba mi bljesti ko da sam popalio sva svjetla
Na zidu je jupol,svi zidovi su bijeli i vrata
Koji bi dulux trebao za ofarbati ekran
Kako znati koliko je gaina
Muči te presvjetla slika ili soba?

Svjetlinu slike možeš riješiti sivom bojom.
To če imati utjecaj i na sobu.
Ipak , ako želiš riješiti sobu , to ne ide bez oblaganja nekom tkaninom koja upija svijetlo....no u večini slučajeva dovoljno je da prostorija nije sva u bijelo ...da je na podu tamniji tepih te zavjese...

Uz to , svjetline se možeš riješiti na par načina i bez bojanja....
Lampu staviš na low/eco , prešaltaš na neki 'cinema ili movie mod te maksimalno udaljiš projektor i smaniš zum.
Eventualno , možeš kupiti ND filter te smontirat ispred leče.

Ako to ne rezultira dovoljnim padom svjetline udreš projektor čekičem

Višak svjetline se riješava puno lakše nego manjak iste i siguran sam da če bilo što od navedenog biti dovoljno....a imaj na umu i da intezitet svjetline pada tokom vremena

Što se gaina tiče , ako je jupol matiran i ne muči te hotspoting ,gain je najvjerovatnije sitno ispod 1.0

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
Za boje i zid treba pričekati Imagine-a, ja nikad nisam sa tim eksperimentiro.
Na tablu lesonita zaljepiš drveni okvir da dobiješ rigidnu površinu i ...bojaj.
Sad se ne sječam što si natezao ali bojanje je lakše od natezanja a i običan duluks nije loš. Uz to , imaš ispriku da ideš na 2.40:1 . Reci da češ bojat! - znam da želiš

Citiraj:
kakvog onda uopće smisla
Ima hvaliti se ,u oglasima, koliko je koji projektor
potrošio sati , ako svatko može resetirati sate lampe.
Projektori za razliku od Tva imaju svoj vjek trajanja a nova lampa kod nekakve entry level klase projektora nerjetko dođe - kao pola projektora. Ima i zamjenskih koje ne traže toliko ali svejedno -s lampom na izdisaju imaš dodatni trošak te zajebanciju. Ljudi to ne vole pa se prodavači hvale da je projektor novi i nekorišten te kao potvrdu navode stanje brojača sati.

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Molim te pojasni ovo .
Pretpostavljam da imaš Tv?

Ispod su ti 2 snapšota. Materijal je 1080p i iako nisu fulskrin , čovjek ne može reči da ih muči razolucija pa su nejasne.

E sad...

Znaš kako ova "povorka" izgleda na 140" dijagonale (Ok , film je u 2.2:1 formatu što rezultira slikom od 130" na ekranu od 140" u 2.39:1 formatu ali nije toliko ni važno) s 4-4.5 metra udaljenosti?

Znaš kako izgleda ta ista povorka kad film pustim u kužini na 37" LCD ( u biti se dobije 35" dijagonale jer TV 16:9 a film u 2.2:1 formatu) preko medija playera te se udaljim 4-4ipo metra?

U prvim uvjetima imaš povorku a u drugim uvjetima imaš nešto nevidljivo - crtu na obzoru.

Sad sigurno misliš da se kur*im. A ako spomenem kako film nisam htio gledati dokle nisam kalibrirao projektor ...što sam radio 2 puna dana ...shvatit češ ko preseravanje , zar ne ?

Vjerovao ili ne . ne radi se o "čiji je veči" več o činjenicama i nečem drugom...a to bi tražilo malo više kuckanja za objasnit.

Citiraj:
Autor sodom Pregled postova
dakle ako si napravio sada jedan reset on se zabilježio, ako nađeš stavku u kojoj piše da je bilo dva ili više reseta na lampi onda je prodavač resetiro lampu i nećeš saznat ukupne radne sate.
Mislim da zaista nema šanse da to sazna jer je u 'oglasu' pisalo 365 sati a u u naslovu 30sati. A on ga je dobio s 4 sata i sad je to resetirao na 0.