View Single Post
Staro 28.11.2014., 09:39   #7075
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Brum27

Što se zvuka tiče, evo kako sam ja riješio:

Logitech Z2300 (pogledaj post http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=146).
Spojeni preko izlaza za sluške na TV-u, razlika u zvuku enormno pozitivna u odnosu na TV zvuk.

Ne moraju nužno biti tako skupi kao Z2300, bitno je da ima subwoofer (ako je moguće drveni) te da su sateliti pravi 2 way a ne neki fullrange odron.
Trust GTX38 set je prilično povoljan a zvuči dosta dobro.
Po mom mišljenju dosta bitno je da set zvučnika ima separat kontroler za jačinu zvuka i količinu basa, pošto ton kontrole ili ekvilajzer ugrađeni u televizor ne mogu u dovoljnoj mjeri "ispeglati" zvuk (u mom slučaju je bilo tako).
Konkretno, morao sam na Logitechu bass level gurnuti do kraja u minus, a na telki ekvilajzer na frekvi od 100 Hz staviti na +3 da bih dobio koliko-toliko homogeni prijelaz u bass području (mjereno naravno mojim ušima).
Na tako podešenom zvuku, bass je prisutan u dovoljnoj mjeri, nije ga moguće lokalizirati tj. ne dolazi samo iz subwoofera, a sam subwoofer radi relativno čisto bez bruma i mutnih tonova.
Zgodan popratni efekt je razina glasnoće (ako živiš u stanu i pretjeraš li sa glasnoćom možeš biti siguran da će ti susjedi spominjati bližu familiju u ne baš lijepom kontekstu...).

Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 28.11.2014. u 09:59. Razlog: ispravak
lobo64 je offline   Reply With Quote