Pozdrav, imam problema sa optimus 2x p990
Imam ga 3 godine, bio je rootan i unrootan par puta, desetke romova sam isprobavao, silovao ga i softverski i hardverski, stvarno svašta prošao s mobitelom, na svakom romu me uvijek nešto zezalo (odbijanje poziva, loop reboot, drainanje baterije, problemi s mrežom, slobodnih 50mb rama nakon čistog flešanja roma itd)
Prije par tjedana odlučio ga ponovno unrootat i stavit ICS (stock putem lg software updatera) i iskreno oduševljen sam...rom radi glatko i brže od svih koje sam probao (čak i cm/django/muiu) a probao sam ih stvarno puno i definitivno ne stavljam custom rom više ikad na taj mob
Problem je (naravno uvijek mora nešto biti):
1. imam jako loš zvuk tokom poziva, praktički ne čujem onog s kim pričam a i rekli su mi da mene slabije čuju...rootao sam ga opet prije 2h (samo rootao, zbog određenih appova) i probavao svašta ali ne želi mi ući u onaj hidden menu (engineering mode), volume+ ne podržava (call)speaker, i nema mi smisla da upgrade na ICS oduzme prvu i najbitniju funkciju je*enog mobitela - pozive
2. konstantno mi prebacuje između 3G i H (kao da se muči da nađe signal) ali to je već mjesecima/godinama tako i mislim da mi to pije bateriju jer stalno mijenja te bazne stanice (w/e it is), probavao sam network mode mijenjat ali ne pomaže...ne bi se ni toliko bunio da imam podatkovnog prijenosa (data) u 3G - ali nemam lol znači kad mi je 3G nema onih crtica za dl/ul i nemam interneta, svakih 20-30 sec se prebaci na H i radi mi internet pa tako u krug...ne znam kako bi ga zadržao da bude konstantno na H, ili konstantno na 3G (uz uvijet da imam net na 3g ofc), edge ne dolazi u ozbirz, p.s. u centru grada sam signal mi je pune 4 crtice 24/7, uostalom lokacija nije ni bitna ista stvar mi se događa u centru varaždina i zagreba, pa i na autocesti i poljima u sred slavonije (dobar signal, nema neta na 3g, ima neta kratko na H pa tako u krug)
3. baterija mi traje cca 2h, npr sinoć napunim na 100%, legnem u krevet otvorim 24sata app (nekih 30min) pa youtube nekih 15 min, idem namjestit alarm ono 55% baterije, a jutros je bio na 15%...inače dok putujem negdje npr vlakom promijenim 2 baterije što mi je taman od doma do faxa (5h putovanja), probavao sam kalibriranja svakakva, nemam bluetooth, nemam wifi, screen mi je konstatno na 20% osvjetljenja, nemam gps, vjerujte mi sve što sam na google našao probavao sam ali ne može mi trajat duže od 2h...mob kaže uvijek ekran da potroši nekih 50-70%, ostalo je cell standay (radio valjda), OS i appovi što mi je ok ali čudno mi malo da ekran toliko pojede...znači ne mogu imat upaljen ekran ni da pogledam jedan film u vlaku lol a pogotovo da uz to koristim i gps (ne bi me stigao navodit od rijeke do opatije kolko se isprazni)
ispričavam se na romanu ali ako netko ima kakav savjet da udijeli bio bih zahvalan, p.s. problem 1 mi je prioritet pošto uskoro kupujem power bank pa će mi bit svejedno što se tiče potrošnje baterije