View Single Post
Staro 27.11.2014., 13:01   #20
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Ne kuzis jer ne citas s razumijevanjem. Govoris kako se raspravlja iskljucivo o 23-24" "full hd" ekranima a radis usporedbe sa televizorima koji se gledaju sa 3-5m udaljenosti. Gustoca piksela zapravo jest tema. Rezolucija desktop monitora je dovoljno niska da se vec na 1" moze vidjeti razlika u zrnatosti prikaza. 23.6" vs 24" razlika je neznatna, to jedino stoji.
Usporedbu sam napravio jer ne razumijem u čemu je problem kod 23-24" LCD-a, vjerojatno 80% korisnika ima te dijagonale a tu se sad spominju pikseli i gustoća piksela. Daj si otvori novi topic i tamo raspravljaj o gustoći piksela, a objasni meni laiku kolika je razlika u gustoći piksela ako je ista dijagonala a rezolucija 1920x1080 i 1920x1200 piksela i veličina samog piksela na monitoru je 0,27 mm. Gdje se točno promijenila gustoća piksela?
Ovih 1" koje spominješ, naravno da ćeš vidjeti zrnatost ako si preblizu monitoru, ne možeš očekivati da će bez toga proći, kao što zrnatost ne primjećuješ toliko na FullHD televizoru ako si dovoljno daleko od njega, od tuda i moja usporedba.

A da ti skrenem pažnju, bez obzira kolika ti je rezolucija/dijagonala/gustoća piksela, ionako sve čitaš s veličinom slova od 6 točaka (otvori word, napiši nešto u veličini 6 pointa uz 1:1 prikaz, ako ne vjeruješ isprintaj si veličine 5, 6 i 7 točaka pa ćeš shvatiti o čemu pišem). Zato na smartphoneu možeš imati FullHD ali opet zumiraš da možeš pročitati otvorenu web stranicu.
Sinac je offline   Reply With Quote