Citiraj:
Originally posted by pbunic [B]ali npr. 3D anim sigurno necu raditi u final cut pro(kao sto sam naziv kaze da nije namjenjen za to), neke stvari trebam frame by frame raditi u photoshopu da bi dibio ono sto zelim, tako da kombinacija programa je svakako nuzna. jel ti mozda imas kakvih iskustva s tim programima i da li bi ih mogao usporediti-final cut pro i premiere pro (da li final cut pro moze raditi stvari tj. opcije kao after effectsi?)
|
Naziv Cut Pro je izabran kao naziv jer aludira na kompletnost,
nemoj brkati naziv sa
mogucnostima
Postoji toliko profesionalnih plug-inova za animaciju da ih je tesko sve pobrojati. 2D cartoon su posebni a ima i 3D plugin-a, no nisam vec neko vrijeme radio aktivno pa....
Vjerovatno postoje neka dediciranija sucelja koja imaju bolju motion kontrolu i kontrolu samog layer-a, no Final Cut Pro je nesto posebno i svaka debata prestaje kad ga vidis i provozas se tim suceljem.
Citiraj:
Originally posted by pbunic [B]
ma "make MPEG file" preset nema veze iako je bio na >DVD compatible< jer je postavke "make disc" nezavisna o njoj, ako je u njoj sve podeseno kako treba trebalo bi onda biti sve ok.
|
Nema direktne veze ali ako se stavlja verzija na verziju bez reinstalacije Pinnacle se nekad zna kod starijih verzija "zacementirati" na 'user' te nemoze nista drugo izabrati. Zanimalo me jer pokusavam dalekoseznije napiknuti problem.
Citiraj:
u ovaj dio se bas ne kuzim, ali ako se to tako zove "slim drive za lap" onda je jer pam radio na lapu(na njemu nisam imao nikakvih problema sa snimanjem i citanjem, ali svejedno cu staviti firmware sto god da to bilo!)
|
Dobro, nadam da barem koristis DVD-RAM medije i da ces se javiti sa svojom RAM storijom u
Zond kafic
Citiraj:
kao sto je Tooma rekao da se to dogada uglavnom kod skupljih playera, tj. onih s markom!
|
Skuplji modeli, odnosno velika imena imaju malo razmazen pristup zbog sigurnosti i velicine trzista pa se puno ne zamaraju sa azurnosti codova bas za svaki medij. Jeftiniji upravo nemaju taj luksuz pa moraju dobro opravdati svoju povoljnu cijenu i najcesce kolektiraju codove od svih medija u trenutku izdavanj tog uredjaja. Zato prvi nepce imaju naviknuto sam na poznatije medije i to isto naglasavaju u korisnickim manual-ima.
Citiraj:
Originally posted by pbunic [B] mozda bi tu mogao biti kljuc rjesenja nisam 100% siguran za to jer sam, nemogu se vise tocno sjetiti, mozda imao isti problem i sa deep burner-om. probat cu sa nerom zaprziti na nacin koji je opisan na za 2tj. otprilike cu znati rezultate...
|
Hm, 2 tjedna?
Taman toliko ce nam trebati da onda dobijemo odgovor, jer mi se cini da je ovo naj opipljiviji sumnjivac.