Radi se o trenutno 3 korisnika. Sumnjam da će i u nekoj daljnjoj budućnosti taj broj narasti iznad 5. Koriste se standardni uredski programi (office paket) i Synesis. Trenutni zahtjevi su 3 radne stanice i 2 prijenosnika, 2 printera (od toga je samo jedan mrežni) i jedan ploter (ne radi se o nikakvoj kompliciranoj grafičkoj obradi, nego isključivo izrezivanje oblika koji se onda apliciraju na materijal). Trenutno je taj ploter spojen na stroj na kojem se vrti win 98, mislim da nije kompatibilan s novijim verzijama, ali to moram još točno provjeriti.
Ono što mene interesira je ima li potreba za ubacivanjem servera i dizanjem DC-a? Da li bi u tom slučaju samo jedan server bio dovoljan zbog redundancije? Što je s ostalim rolama koje su potrebne na serveru? Da li bi neki jači server bio u stanju sve to izvirtualizirati i da li je to na kraju uopće dobra praksa? Pitam zbog mogućnosti da se sve razleti i da se cijeli poslovni proces zaustavi zbog toga? Ne smatram da bi time nastala prevelika šteta u financijskom smislu, ali sigurno nije ugodno kad cijeli dan, ili više njih, ne možeš raditi što bi trebao...
Ili jednostavno zaboraviti cijelu tu priču i gurati office 365?
Početnik sam u ovome svemu i nemam nekog iskustva po tom pitanju, pogotovo kad je u pitanju podizanje infrastrukture od 0 pa mi nemojte ni zamjeriti ako sam izvalio kakvu glupost...