Pozdrav,
Kao i mnogi imao sam povremeni "limited access" problem na laptopu na kojemu je instaliran Windows 7. Googlao sam razne savjete no ništa nije urodilo plodom. Na kraju sam se odlučio probati i deinstalirati karticu, kao što je
ovdje bilo predloženo. Nakon restarta Windows 7 je reinstalirao dostupne drivere za karticu, ali nakon toga se ne mogu spojiti na svoju mrežu. Napomena: napravio sam uninstall adaptera iz device managera, a ne uninstall drivera odabranog uređaja. Temu stavljam pod Software problemi jer mi se čini da nešto s driverima nije u redu.
Slika 1.
Slika 2.
Imam router s upaljenom wireless mrežom na koju sam se prije sat vremena spojio, a sada je ne detektira. Ikona u taskbaru kaže da nema signala, a wizardi za uspostavu veze kažu da postoji neki problem s driverima (Slika 2).
Ima netko ideju što bi mogao biti problem?
Skinuo sam i najnovije drivere, dodao, problem ostaje. Jedan od savjeta koji sam bio primijenio je naveo da pokušam isključiti (sad govorim na pamet) u Device Manageru uređaj za neku Microsoft Wireless vezu koja je stalno bila aktivna. Kada bih pogledao Network Connections imao bih četiri veze: Wireless Network (Qualcom Atheros), Local Area, Bluetooth, i tu neku Wireless (ako se ne varam) koja je nakon isključivanja adaptera bila također isključena. Sada ne vidim uređaj na listi u Device Manageru pa bi to mogao biti ključ, ali ne znam kako da aktiviram. Ako se sjetim o čemu je riječ, javim.
Edit: Mislim da je taj četvrti bio Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter
Preko kabela se mogu spojiti.
Probao sam uninstall drivera i ponovnu instalaciju prvih koje sam na laptopu bio instalirao nakon kupnje, ali ne pomaže
Našao sam Atherosov software za dijagnostiku i kaže mi sljedeće:
Citiraj:
Driver installation test
This test is to check the radio driver installation.
The radio's registry keys are OK.
The radio driver has been installed.
Card insertion test
This test is to check the radio insertion.
The radio has been inserted.
Card enable test
This test is to check if the radio/driver is enabled.
The card is not enabled
Enable the card.
Association test
This test is to check your client adapter's association to an access point.
Link Status . . . . . . . : Not Associated
Your client adapter is not associated to an access point.
Configure the radio card and set SSID and other properties.
Authentication test
This test is to check authentication.
Authentication test bypassed, because authentication is not in use.
Network test
This test is to check your network settings.
You have not configured your computer to use the client adapter.
|
Crveno sam označio ono što ne znam kako riješiti.
Ako ima dodatnih pitanja, javite.