View Single Post
Staro 19.11.2014., 11:23   #111
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor afterburner Pregled postova
Nekidan san updatea projektor i mogu ti rec da se vidi poboljsanje. Sada drzim ovaj super resolution na 3 ili 4 od 5. 5/5 daje neke male artefakte oko texta i objekata sa velikim kontrastom.
Evo malo tečnijeg materijala vezanog za taj updejt.
Art

Citiraj:
Autor afterburner Pregled postova
Iako se bi se i to dalo prozvakat mislim da nema neke potrebe jer je projektor sam po defaultu bija dovoljno ostar

Da , Epsoni su zaista oštri...
Uz to je tu odlična crna te CMS ( 10 point gama!) ,veliki raspon zuma i lens šifta. Čisto me čudi što nema više vlasnika istog. A cijena u HR je zaista odlična.

Vani je Epson tw9200 / 6030UB u cjenovnom društvu popularnog JVCa x35/rs46 te Sonija HW55. U US su cijene svih oko 3ipo USD / JVC je 100baksa ispod a Sony 400baksa gore. U GB se cijene vrte oko 2700 GBP .Sony je gore nekih 100F a JVC dolje za otprilike isto. Gužva se konkurencija pa je sasvim razumljivo što ljudi razbijaju glavu što kupiti.

Kod nas je sitacija drugačija. Za JVC x35 (kao i za vani popularni Sony HW40) se traži 6tkn više nego za Epsona a za Sony HW55 se traži 10tkn više!! nego za Epsona. Ok , ti iznosi se pomiču i JVC x35 se može dobiti za manje od 20tkn te se Sony HW55 može dobiti za manje od 24tkn kad kupci barataju kešom ali to nastranu. Ono što želim reči je da bi kod nas izbor trebao biti jednostavan ako kupac želi "best buy". Epson je odličan izbor i objektivno gledano , razlika između npr Epsona i te JVCa te Sonija sigurno ne vrijedi 6 te 10tkn. Prije nego što netko pomisli da sam kupio Epsona "pa se tješim na neki način".... na stropu mi je Soni i ta činjenica valjda daje neku težinu stajalištu da je Epson puno bolja kupovina.

Reklo bi se da je to krađa za 14tkn.
Možda je ta razlika u cijeni kod nas i vani opravdana razlikom u podršci...

no opet , povremeno se da procitati kako Epson ne daje popuste i kako im je cijena fiksirana / zaštičena jer kao proizvođač strogo kontrolira dilere. Tako da je u neku ruku ta cijena zaista interesantna. Kupujmo dok nije nestalo

Što se tiče tih "šarpning algoritama" ...

Pratim 'Super Resolution' s 'Reality Creation' i dižem za 'Darbi'

Širina glave je nekih 80cm što na ovu dijagonalu dođe kao neka 1/3 širine ekrana što je na 1080p nekih 640piksela rezolucije. Moglo se nači daleko boljih primjera za prikazati isto počevši od rezolucije te osvjetljenja ali smatram kako je daleko zanimljivije pogledati što se dešava s materijalom koji koji nije baš idealan. Ok , film je šutan s RED EPICom pa se ne može reči da je kvaliteta zadnji škart ali radi se o prosječnom internetskom .mkvu od 7ipo giga. Inače , glava je iz Begin Again (2014) na nekih uru i 9ipo minuta.

Razlika između isključenog RC te RC na minimalno je poprilična i ostavlja osječaj kao da sistem radi obrnuto. Kao da čovjek s RC gleda normalnu sliku a isključivanje te funkcije rezultira namjernim blurom.

RC: 5 / 10 / 15

RC: 20 / 50 / 100

RC na off / samo Darbi HiDef

D: 0 / 5 / 10

D: 15 / 20 / 50

D: 50 / 100 / 120

Iako su maksimalne vrijednosti lekcija kako je neumjerenost loša u svemu , kombinacija maksimalnih vrijednosti RC+Darbi je zasebna priča .

Dakle , kako od Kire Knightly napraviti babu s gubom ?
Darbi na 120+RC na 100.

Gornje slikice su tu isključivo kao prikaz onog što slici rade spomenute funkcije.
Samo spominjem da nebi nikom palo na pamet komentirat boje jer to na osnovu ovog nema smisla.
Pozabavim se sa kalibracijom kad spucam bar 100 sati pa ako nekog zanima mogu okačit izmjereno.
Ok , vrag mi nije dao mira pa sam nabrzinu uštimao grejskel a pošto sam dobio nekih 17.5 fL , iris nisam ni dirao niti sam petljao po bojama a Lumagen mini držim na bajpasu.
Uz to , slike PJ slike inače ispadaju čudno pa ih nemam običaj stavljati. Gornje su napravljene s E-M5 te Sigmom 19mm s 2 metra udaljenosti i poprilično su off od onog kako to izgleda uživo pa eto da još jednom spomenem , slike su isklučivo za prikaz što slici rade spomenute funkcije.

EDIT: Ljudi RC večinom
drže u jednoznamenkastim vrijednostima a Darbi drže oko 50. Svako ima nekakve svoje preference što mu izgleda ok.
Iako spomenuto može biti korisno da "popravi" detalje i pruži osječaj da se gleda detalnjiji displej / materijal , na kojim vrijednostima prestaje korist i nastupa šteta te kasapljenje nečijeg filmskog uradka je definitivno zanimljiva diskusija.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 19.11.2014. u 11:44.
Imagine je offline   Reply With Quote