Dobih u subotu popodne 6icu za 'poigrat' se s njom taj dan.
Dojam nakon pol dana s njom, je onak, ni tam ni vam, ništa specijalno, niti išta specijalno loše, solidan primjerak jednog flagshipa, te, imho, konačno iphone normalne veličine ekrana.
Najveća mana mobitelu je izbočena kamera, to je takav fail, da to nisu istine. Frend, čiji je mob, je lud od toga doslovno. Inače je zagriženi iphone-ovac, koji je imao svaki od prvog iphone-a dostupnog kod nas, i niti jednog nije držao u futrolama, caseo-vima, ni ičem sličnom, a ovog je rekao da će očito morat stavit u neki case da se poravna sa kamerom, jer ovo doslovno zapinje za džep od traperica svaki put i kaže da samo gleda kak će je shebat u kratkom vremenu.
Druga mana, ali to je samo njemu (meni nije niti malo jer sam naviknut na 4.7 i 5" mobitele u svakodnevnoj upotrebi), prevelik je (predugačak, da budem precizniji), bezeli su prepreveliki za 4.7" mob. To smo direktno usporedili sa lgog, od kojeg je 6ica fajn duža, a ekrani su iste dijagonale.
Treća mana, imho također prilično bitna i velika, nedostatak card slota. Frend je htio 64gb verziju, koju je trebalo čekati, a kako to već ide, hoću sad, hoću odmah, uzeo je 16gb, što je premalo, jer nakon restore-a sa 5s-a, ostalo mu je <2gige free.
O tehnikalijama je već sve rečeno, ios ko ios, za avg joea sve radi out of box kako treba. Još ću pohvalit backup-restore mogućnost, kojom se može napravit transfer sa starijeg iphonea na novi, tako da smo za sat vremena (jbg spor net), imali na 6ici kompletno sve što je imao na 5s-u.
Najsmješnije je bilo što je frend rekao kad je došao po mob, da 5s ne ide u prodaju ni pod razno, nego u ladicu, neka ga za svaki slučaj ak se ne navikne na ovaj
Moj suma summarum - konačno iphone vrijedan razmatranja za sve one koji su do sada whineali za 4", nije mini size, izrada tipično dobra, sve 5 samo nek riješe tu kvrgu od kamere