Pozdrav,
Imam laptop Acer V3-772 G, sa 17,3" HD+ "Acer CineCrystal" ekranom.
Inače cijeli život sam koristio obične monitore pa možda nisam siguran kakva je stvar sa ekranima na laptopima, ali što se tiče ovog specifičnog, nisam baš zadovoljan prikazom crne boje koja je uglavnom bljedunjava i vuče na plavo ili sivo, a ni kontrast mi nije baš naj jer izgleda sve utopljeno u mrak u mračnim scenama. A ni kutevi gledanja nisu baš svjetski. Nisam baš siguran koliko se stvar da spasiti kalibriranjem Color postavki i brightnessa, međutim primijetio sam jednu stvar a to je da je pozadinsko osvjetljenje uvijek jače dok je punjač uključen u laptop (a to je zapravo 98% vremena), što dodatno umanjuje kvalitetu mračnijih scena.
Postoji li neka postavka da se nekako smanji/isključi to automatsko pojačanje pozadinskog osvjetljenja prilikom punjenja (prilično sam siguran da je to slučaj zapravo kod svih laptopa) ?
Ima li možda još netko ovakav model Acera da mi kaže je li zaista ekran nešto lošije kvalitete ili je to samo subjektivan doživljaj nakon godina korištenja desktop monitora ?
hvala na odgovorima