Citiraj:
Autor mbuljuba
hvala na detaljnom objašnjenju
imam još par pitanja , ako nisam previše dosadan
|
Kad si nekome dosadan obično dobijaš 'ignore' tako da ...
meni nisi uopče dosadan.

Svi mi imamo pitanja koje traže odgovore. Danas ja nešto tebi odgovorim a sutra ce netko meni nešto odgovorit. Bar bi to tako trebalo funkcionirat
Citiraj:
Autor mbuljuba
zid mi je od rigipsa skoro idealno ravan okrečen bijelim jupolom
|
Ako je ravan ne znači da je
ravan. Pituravanje valjkom u pravilu ostavlja veču ili manju teksturu koja je ovisna o tehnici pitura , gustoči boje te punoči valjka i kad prođeš po zidu prstom , i nije baš ravan.
Tako da bi bilo dobro da kupiš onu brusnu spužvu za 5 kuna i malo to 'izravnaš' .Ne znam koliko imaš slojeva boje pa pazi da se ne zaneseš
Citiraj:
Autor mbuljuba
dijag. malo više od 100¨, udaljenost sa koje gladam min 3m - max 5m
projektor mogu staviti bilo gdje do 5m
|
Što projektor staviš bliže , na raspolaganju imaš više svjetline...
Npr po gornjom kalkulatoru 100" dobiješ s neka 3ipo metra udaljenosti i s foteljom na 3 metra bi to trebalo izgledati čisto ok. Gornji kalkulator je zaista jednostavan pa probaj ubacit neke brojke da dobiješ neku predodbu što i kako.
Citiraj:
Autor mbuljuba
e sad
koliko može biti max. dug hdmi kabl (jeftini sa ejeba)
|
Što krači to bolji. Potraži neki dvostruko oklopljeni....
Citiraj:
Autor mbuljuba
sa čime je bolje ofarbati zid (ako je uopče potrebno)
|
Pa zar nismo spomenuli Dulux? Imaš još i Caparol koji je nešto jeftiniji a vjerovatno ima i još opcija...Za nijanse sačekaj dok ne budeš imao projektor. U biti bi išla svaka neutralna pitura. One koje nisu neutralne naglašavaju ili potiskuju određene boje a iako se čini jednostavnim to popraviti s dodavanjem ili oduzimanjem boja u color menađment sistemu samog projektora , projektori su i ovako dovoljno zajebani po pitanju vjernosti i bez "pitura po zidovima" , a određene stvari se i ne daju popraviti na taj način. Naravno , sve ovisi o tome koliko ti je važno da gledaš ispravnu sliku jer ne dvojim niti malo da običan jupol može izgledat 'atraktivno' pa ako budeš zadovoljan s jupolom , bar se potrudi obojati crni okvir.
Citiraj:
Autor mbuljuba
ili naljepiti neke tapete
imam još jednu opciju staviti platno preko prozora i balkonskih vrata
ali gdje kupiti i kakvo platno
|
Kakve tapete? Prostoriju ne možeš zamračiti pa bi stavljao zavjese ili ...?
Citiraj:
Autor mbuljuba
novac mi nije problem , nemam ga
|
Onaj gornji PJ je otišao za 50 funti tj nešto ispod 500kn što je doslovno ništa. Čak i kad se uračuna dostava i nova lampa. Šteta što nisi pokupio hint jer bi imao više novaca a mogao si dobit i još koji hint što se tiče postavki jer mi je malo više komada takvih bilo
na stropu.
EDIT:
ako budeš bojao nakon brusenja , to dobro otpraši ( ja sam usisavao ) i prva ruka neka bude malo više vodnasta.