View Single Post
Staro 17.11.2014., 20:10   #2051
dinox
Banned

Datum registracije: Oct 2014
Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
ako tako nešto i postoji preko leće, nije pametno to pokušati skinuti. a što se tiče whiteish slika, obrati pozornost gdje su ti prsti dok slikaš, možda ti je prst jako blizu blica pa reflektira svjetlo natrag u leću. to se meni često događa
na mob koji je nadogradjen na kitkat sam dao zeni da proba noktom skinuti (kako ne bih sebe krivio ako zajebem lecu ), i cak sa ljepljivom folijom od nillkin zastite (na 9:30 je http://www.youtube.com/watch?v=DzVosH3M1To , doduse snimak je sa drugog mobitela), i nismo uspjeli. ali kada pogledam kameru iz ugla cini mi se stvarno da ima neka folijica....

nisam jos slikao vani mobitelom pod dnevnom svetloscu, samo u stanu pod vjestackom, i ne znam zasto nikako ne mogu da potrefim realnu nijansu crvene....recimo slikao sam rajcice, em sto slika nije ispala ostra, em sva je jarko crvena (sto realno nije), em ona mrvica u sredini nije narandjasta vec svijetlo crvena.....bas me zanima kako ce slikati pod dnevnom svjetloscu.....recimo vani cvijece.....da li je taj nedostatak prave nijanse zbog te navodne folije na leci...nemam blage veze....probao sam i manualnim modom sa iso 400 i nisam uspio pogoditi pravu boju....

http://i.imgur.com/x9UnNlQ.jpg

Kako se vama cini kvalitet kamere tj. slike, s obzirom na vjestacko osvjetljenje? Meni lose....Ili previse ocekujem od kamere u ovim uslovima....Ali moram reci da kada sam veceras isao po dijete u skolu iskoristio sam priliku da isprobam slikanje pod blicem, stajao je od mene udaljen oko 5 m u skoro totalnom mraku, blic ga je "ubio" (sto me je totalno iznenadilo da je tako jak....) a slika je ispala grozna.......sony inzenjeri ocito nemaju pojma napraviti pravi softver za kameru...........citao sam o tome i prije kupovine ali nisam vjerovao dok se sam nisam uvjerio....ne znam da li ce lollipop i mozda novi API kamere sve rijesiti.......naprosto sumnjam......sa kitkatom nisam vidio poboljsanje u odnosu na jelly bean....

Citiraj:
Autor Thiniad Pregled postova
Jel se dobro kližu prsti na staklu?
da

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.11.2014. u 21:08.
dinox je offline