Citiraj:
Autor bourne1
Moram još malo pogledat taj mirrorless segment ali nekako me više DSLR privlači.
Da i ja uživam u onom specifičnom zvuku pri okidanju fotki 
|
E ak je sam do zvuka uzmi si entry level canona ili nikona, iako ćeš ih vjerojatno brzo preć.
A sad na stranu sa ostalim: veliš gledao si youtube videe e pa mogu ti reć da su djelomično u pravu

(šta se tiče kit objektiva).
Ako znaš što tražiš možeš se dobro provuć i sa kitom.
Primjerice ja sam si nedavno (uvjetno rečeno) uzeo Canona EOS 70D sa 18-135 objetivom u kitu.
Prolazi sasvim solidno na reviewovima

. Objektiv meni (zasad) taman po mjeri

.
Prva stvar (koja ti je već savjetovana): ako već ne znaš nauči osnove fotografije (da znaš što želiš) i druga stvar probaj u ruci prije aparat ili pogledaj review sa funkcijama na netu.
Kod DSLR.a (pogotovo Cann vs Nikon) svako vodi svoju poiltiku oko kontrola i općenito što se može što ne, druga stvar je što je svaki tabor bolji u jednom segmentu (mislim da je Nikon sa out of the box slikom, dok Canon vodi na videu).
Još jedna sitnica: ako već nabavljaš u današnje doba DSLR - razmotri opciju da ima na sebi touch screen te razmotri opciju treba li se ekran moć rotirat.
Što ti hoću reć ukratko? Vidi što se nudi - za početak će ti i kit objektiv bit dobar. Prevedeno: možda da investiraš sad u tijelo + kit objektiv pa onda (kad se malo upoznaš sa aparatom) nabavi si objektiv za vlastite potrebe.
Bez isprobavanja teško da će te itko moć savjetovat što će ti od objektiva odgovarat i na kojem tijelu.
I još jedna stvar imaš koliko 3 tabora Nikon, Canon i Sony. Za sonya pojma nemam šta se tiče nikona i canona imaju 3 segmenta cijena i tu bi ti preporučio isto kao i ivan idi u sredinu znači 5xxx nemoj ić na 3xxx.
p.s. Iz ovih tvojih opisa bojim se da bi se mogao razočarat kad si nabaviš SLR.
Eh da i nemoj zanemariti trošak bljeskalice ... iako možda ti neće trebat ovisi šta misliš fotografirat. Ova šta dolazi na SLR.u obično ima ograničene mogućnosti

.
I za kraj: DSLR priča obično samo počinje sa tijelom i jednim objektivom... onda se nadograđuje ali naravno sve ovisi što fotografiraš i koliki je ajmo reć raspon svjetlosnih uvjeta u kojima fotografiraš

.