Citiraj:
Autor bourne1
Nope D7000 mi je preskup.
Razmišljam o D3300 + Nikon AF-S 50mm F1.8G
To me izađe 3200 + 1600 prihvatlljivih 4800 kuna
+ moram si kupit još jednu dodatnu bateriju ili battery grip to još moram razmislit.
Sony A6000 samo tijelo je 4800 kuna + još objektiv koji?
Sa kit objektivom je 5900 kuna :S To je razlika od 1100 kuna :O
Pitanje je hoću li ja tu razliku primjetit u kvaliteti slike, mogućnostima fotića i općenito preformansama tokom fotkanja :/
+ onda još trebam barem 3 baterije :/
Kod kompaktnih fotića baterija je prekratkog vijeka.
Olympus E-M5 je još skuplji :O 6380 kuna tijelo samo :S
Sa objektivom je previše da uopče gledam a kamoli razmišljam o navedenom.
To su cijene kod nas. Ukoliko bih kupio/naručio iz vana da se uštedit vjerojatno toliko da D3300 + objektiv me dođe oko 4000 a sony A6000 oko 5000 sa objektivom. Ali to je kit objektiv tak da nebi to uzimao.
Koji objektiv recimo da uzmem uz A600?
Pa onda ću si razmislit koji bi komplet uzeo.
|
Zaboravi cijene kod nas. Gledaj Amazon.de jedino. 713€ te košta A6000 sa 16-50mm objektivom i dostavom doma, što iznosi oko 5490 kn.
To ti je ponuda o kojoj ne bi trebao puno razmišljati. Ne znam otkud si, ali imaš A6000 za isprobati u Sony centru u Westgateu, samo im javi prije da bi došao pogledati aparat i da napune bateriju. Bio sam prošli tjedan i gledao aparat pa je baterija bila na 2-3%.
Ako ti ne treba objektiv s autofokusom, ili 16-50mm ne odgovara tvojim potrebama, imaš brdo manualnih na tržištu za nikakve novce i sve što ti treba je adapter za 2-3$ s ebaya. Brdo je i E-mount objektiva s autofokusom na tržištu, tako da ti je cijela ta priča još i najisplativija.
Kao što rekoh, pogledaj Dyxum forum, ima i informacija koliko realno baterija traje, a koliko sam vidio, traje i više od specificiranog. Ako ti treba više, imaš jeftinih zamjenskih baterija, a i jeftini Meike grip za 85$.