View Single Post
Staro 01.09.2005., 09:07   #14
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by Dr.Who
pa cekam vase prijedloge, ajde, dajte sve od sebe... ovako je ispalo najjeftinije i najtise moguce, performanse nisu uopce bile bitne a rezultat ispao ok. ajmo sta mi predlazete da napravim pa da temp od jos dole...
savjeti:

1. kakvo ti je napajanje unutra - tj. da li ima 12cm vent u sebi ili 8?
ako je 12cm, onda ventove na sonicu postavi tako da imaju isti smjer puhanja.
znači, donji neka puše u sonic prema gore, a gornji na sonicu neka ti izvlači zrak sa sonica, to jest neka ti puše u napajanje.

2. obavezno stavi na zadnju stranu kućišta vent koji će izvlačiti zrak iz kućišta, vjeruj mi, ja sam tek nedavno uspio posložit ventove kako spada, metodom pokušaja i pogreške i praćenja temperatura.

uglavnom, zaključak je da više vrijedi jedan 12cm vent na zadnjoj strani, nego 2 ili 3 koja će samo upuhivati zrak u kućište. zašto? zato što vaj veliki 12cm stvara podtlak u kućištu i sam uvlači zrak, s tim da prije toga izvlači sav topli zrak van. ako me razumiješ?

sada u kućištu imam 3 venta, a kućište je coolermaster centurion5.

znači, jedan na procu Spire8cm (whisperrock4), jedan u napajanju 8cm, te jedan 12cm na zadnjoj strani.
ali je tu puno zaslužno i kućište koje ima potpuno perforiranu prednju stranu, tako da zrak jako fino ulazi unutra...
Gabre je offline   Reply With Quote