Eto, iako sam stalno odgađao prelazak na novu tehnologiju prebacili su me baš taj dan kad sam otišao u Zagreb a starci bili solo doma. Kak su samo znali?
Srećom sve radi ok, osim onih nedostataka koje ste već detaljno prošli. Jedino su mi raspored u kući rasturili pa mi tu treba pomoć.
Trenutna situacija je sljedeća:
- u hodniku je tel. utičnica
- tel. kabel ide iz hodnika oko cijele kuce do moje sobe u modem(pun k žice)
- tel. kabel iz nekog razloga ide prvo u
female splitter pa onda u modem
- u modem je stavio
ovakav spliter, u njemu su 2 telefona (obični žicani i bežićni tj baza bežićnog)
- modem je
povezan s kompom
- dosad je jedan tel. bio u hodniku a drugi u mojoj sobi (bežicni) i takav raspored bi htio ponovno, nema štete ako iz svoje sobe izbacim telefon itak mi ne treba
Koliko sam mogu skužit, ne isplati mi se selit modem u hodnik jer bi morao vuć ethernet(?) kabel (za spojit komp i modem) oko cijele kuce do sobe i kompa a njega nemam tak dugačkog. Uz to u hodniku nemam struju pa bi morao produžni nekak provlacit.
Druga opcija mi se cini realnija, da telefon vratim u hodnik. Kak to najjednostavnije riješit? Jel ima koja opcija koja ne ukljucuje opet provlacit kabel iz sobe (modema) oko kuće da bi telefon mogao bit u hodniku. Onda ću imat hebeni kabel u oba smjera.