View Single Post
Staro 12.11.2014., 18:18   #2692
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
glavni razlog je, jelte, cijena, odnosno omjer ulozeno dobiveno. To posebice vrijedi za uređaje od 110$ do nekih 200-220. Vrijedi i za skuplje, ali u ovome rangu su najveće razlike između onih koje kupiš "tamo" i onih koje možeš kupiti u nas. Evo zadnji primjer, lenovo a806 me izasao ispod 1200 kn, u lijepoj nasoj se ne može niti jedan mobitel te cijene usporediti s ovim uređajem.

Neki shopovi su počeli otvarati svoje trgovine i u Europi, tako da je dostava sad i puno brža, a cijena je nekih 10ak posto veća nego u Kini, što znači da će i brže doć i nećeš imati nekih dodatnih nameta.

Garancija/jamstvo, ovisi od shopa do shopa, ali je u pravilu teško ostvariva, treba dosta vremena, živaca, a u posljednje vrijeme i novca zbog sve većih restrikcija koje uvodi naša država zajedno s teleoperaterima. Ukoliko i uspiješ ostvariti jamstvo, moraš platit cca 90 kn trošak slanja u Kinu, plus pri povratku plaćaš ponovo PDV. Njega možeš izbjeći ukoliko radiš izvoznicu (to nek ti netko drugi pojasni, nije moja tema), ali koliko znam dođe te skuplje nego PDV. Ja bih ti savjetovao da odmah u startu sa sobom riješiš da kupuješ novi mobitel BEZ garancije vs. njuškalo gdje je u pitanju većinom POLOVAN mobitel SA garancijom, pa odluči što ti je draže. Toliko za sada.
pokra89 je offline