Ja sam svoga uspješno zbrickao sinoć
Imao sam onaj pure aosp v2 od jonzalva i sve radilo super. Odjednom neće spremati screenshot. Zatim neće spremit sliku s chroma, ni ništa što skinem s chromea. Stalno je izbacivao error storagea neki. Ja lijepo idem phone storage formatirati (u uputama piše da se SD storage ne smije formatirati) i mobitel se ugasi i pojavi se samo Coolpad logo i gotovo. Nemožeš ništa napraviti, ni u recovery ući ni ništa.
Namučio sam se ko kreten dok sam ga odbricko pošto mi nije ni flešanje prek ygdp-a pomoglo ni preko onog coolpad službenog programa za download. Naravno da je ostao najgori način, flešanje preko SP toola prema uputama od SODE. Problem je bio što se mobitel kad je spojen na komp svakih 10ak sec pojavi kao usb device, a zatim se usb device iskopča, a da bi flešao softver mora stalno biti spojen. Također morate imati i drivere od mobitela, a i VCOM drivere.
Rješenje je bilo da kad spojim mobitel moram držati tipke + i - za volume, ali ne kao što je u svim upustvima i iskustvima ljudi samo 10ak sekundi dok se na programu ne popuni status bar, nego sam morao to držati cijelo vrijeme dok se flešao rom, znači jedno 4,5 minuta. Malo je reći da sam se već tresao i da su mi se prsti ukočili, ali eto uspjelo je na sreću.
Inače taj pure AOSP rom je za preporučiti pošto vidim da se samo meni retardu ovo desilo, osim toga je super stvarno. Znači sa instaliranim Gmailom, Facebookom, Messengerom, Whatsappom, wakelockom, Viper4 android, Gravityboxom, Nova launcherom, ikonama itd itd, konstantno pokazuje slobodno 1.3-1.5 giga rama. Nije mi jasno kak tak puno, mislio sam da je neki eror u pitanju, ali eto. I da obavezno dodat patcheve za kameru i 3d performanse sa modaca. Bateriju nisam uspio istestirati do kraja pošto sam ga uspio zbrickati, ali po svemu sudeći bi SOT trebao biti preko 4 sata sa svim aplikacijama uključenima u pozadini i stalno uključenim 3g-om.
I da, imam jedno pitanje. Sad imam rom koji ne mogu lagano rootati, pa me zanima mogu li ja iako mobitel nije rootan ući u njegov recovery (ima recovery, ali nije custom) i napraviti backup starog roma koji sam spremio i koji je došao s njime? Može li se to tako ili mora biti rootan mobitel za tako šta. Nebi htio eksperimentirati, bolje da netko kaže iz iskustva
Mene je izašao 1000kn ravno preko Coolicola. Uplatio sam osiguranje za carinu i isplatili su mi pare nekidan. Mislim da još i pandawill nudi to osiguranje za mobitele. Pisalo se u temi o kineskim mobitelima pa prouči.