10.11.2014., 12:36
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor Bubba
Mogao bih se sloziti s tobom jedino u slucaju da mi das *moj* refurbished disk. Odnosno - tvornicki popravljen (obzirom da se ne moze popraviti u RTV servisu na Pescenici).
Ako mi ne mislis vratiti moj popravljeni proizvod, izvoli mi dati *novi*. Refurbished disk nije novi, ni po definiciji, ni po zakonu, ni po logici. To sto mi dajes jamstvo na njega ne cini ga novim, cini ga samo proizvodom s jamstvom i gotovo sigurno tudjim potrganim-pa-popravljenim proizvodom.
Rijetko kad sam na strani "kupaca" obzirom da je dobar dio tih sto grakcu, kukumacu i laprdaju sljam, no u ovom slucaju, iako sam i sam "trgovac/distributer/uvoznik/proizvodjac" (poduzetnik, ako zelis tako) - apsolutno smatram neprihvatljivim ovakvu praksu.
Ja sam kupio NOVI disk, a ti mi dajes u zamjenu REFURBISHED. Da je novi isti kao refurbished, zvao bi se novi (ili refurbished). Obzirom da se tako ne zovu, ponavljam, koliko ja vidim, jedine opcije su da mi popravis *MOJ* disk (dakle, serijski broj i zezanje) ili da mi das *novi* disk u zamijenu, jer sam takav kupio i platio.
Ako si kupio refurbished disk, ne vidim problem da dobijes refurbished u zamijenu.
Prosto ko pasulj.
|
Zakon ne poznaje termin "refurbished". Tehnički to može biti popravljen disk, povučen iz distribucije / vendorskog OEM-a i slično, ali ako radi to je valjan disk za zamjenu bez obzira kako je rješavan i nabavljan.
A problem je taj što zakon ne traži novi već isti disk - ako mu ne možeš dati isti disk, tad je sljedeća opcija povrat novca - što im je neisplativo.
Naravno da bi mnogi prihvatili drugi disk (proizvođač ili model), no to nije striktno po zakonu, a nekad nije ni izvedivo.
|