View Single Post
Staro 09.11.2014., 23:55   #24
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Imaš ovdje Vivitekov LED za 100 eura.

Ja sam protiv toga da mazneš lovu djeci da bi sebi nešto kupio ....osim ako neče profitirat i dobit cartoon network na velikom ekranu.

Inače , da je buđet za trečinu veči , tj 3k , bilo bi puno lakše disati. Ovako se situacija svodi doslovno na SH gdje opet sve ima svoje prednosti i mane.
U principu se izbor projektora svodi na kompromis ili odabir onog što ti je važnije bez obzira o kojoj klasi se radilo.
Ja sam upravo kupio PJ koji ne ispunjava sve moje želje.... a kad se uzme u obzir alternativa te PJ koji sam imao prije , objektivno gledano u kontekstu razlike u cijeni , to ne vrijedi toliko.
Subjektivno gledano , određene stvari su mi bile važne pa se razlika "isplatila"
Ono što želim reči je da bi trebao pogledati pluseve i minuse te razmisliti što ti je važnije. Idealnog nema!

Za početak , novo je novo i s novim imaš garanciju. A stvari se kvare. Polovno je polovno i nitko ti ne može s sigurnošču tvrditi da možeš biti bez brige.
Osim DLPa imaš i 3LCD , LCoS , te 3čip DLP i zaboravljeni CRT a očito i obični LCD u slučaju kineza. PJ bazirani na prvo dvoje su najrašireniji i od to dvoje , DLP je daleko izdržljiviji od 3LCD u kontekstu degradacije pa u startu imaš manje brige ako razmišljaš o SH kupovini ili u kontekstu trajanja. Na drugu stranu , LCD za razliku od DLPa ima lens šift što sigurno dobro dođe svakome tko kupuje prvi projektor. Drugačije rečeno , s LCDom imaš fleksibilan smještaj za razliku od DLPa. Uz to , DLP ima jednu nuspojavu (efekt duge) zbog načina na koji funkcionira i zbog toga ta vrsta projektora zna biti negledljiva za određene ljude. Ne možeš predvidjeti hoče li ti smetati dok ne vidiš DLP u radu i zbog toga sam pitao jesi ikad vidio DLP. U slučaju ovih jeftinih LED projektora je situacija drugačija pa s DLPom ne ide i RBE ali ti PJ definitivno nisu user frendly za nekog kome je to prvi jer je zum nepostoječi. A sudeči po ovom što je sodom istaknuo tj probleme s fokusom , očito nema ni govora o nekakvoj preciznoj optici. Zadnje , LCDi su generalno tiši od DLPa a iako LEDovi imaj potencijal za tišinu , zasigurno nisu tihi zbog toga jer su minijaturnih dimenzija a mali ventilatori = više okretaja za istu efikasnost= više se čuju. Ovo bi bilo najbolje da komentiraju jura i sodom jer LED nema niti sam proučavao u detalje...

Uz dugovječniji rad koji ide s LED projektorima ti dakle ide slabija svjetlina , ograničeni smještaj , glasniji rad te potencijalni fokus problemi.

S rezolucijom se ne opterečuj. 720p te čak 480p je za filmove čisto ok no računalo ili igre zaboravi...a kako god bilo 16:9 format je bolji od 4:3.

I sad što ti je važnije? Nije laka odluka , zar ne?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 10.11.2014. u 00:00.
Imagine je offline   Reply With Quote