View Single Post
Staro 08.11.2014., 15:32   #12
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Mislim da sam negdje na nekoj tvojoj fotki vidio neki Casio 'hibrid'?
ponovo, dobra memorija bio je to XJ-A245V...vrlo zanimljiv uređaj, moto-zoom, lagan, prenosiv samo ne idealan za HT.

Citiraj:
Iako su leče vrlo slične po dimenzijama , vjerujem da je Casio tražio bar duplo više novaca nego Acer pa možeš potegnuti neku paralelu imeđu to dvoje ...ili između nečeg drugog što si vidio? čisto za nekakvu potvrdu da su fokus problemi isključivo zbog "jeftino"
Potvrdno, problem neujednačene isfokusiranosti je redovno problem optike jeftinih modela - barem svih onih koje sam ja gledao. Casio ga naravno nije imao ali kolko se sječam bio je preko 10k tada. U biti je taj problem najizraženiji u onoj pico klasi.Neznam jesi kad gledao te male stvarčice kaj stanu u džep. Ali treba biti oprezan i u ovoj "skupljoj klasi" di su Aceri, Optoma...naravno iznimka Optoma HD91 () kojeg sam gledao na AV showu. Al kak to ide ni taj nije lišen nekih drugih "problema".

Citiraj:
btw, čiosto me zanima ...koliko si nalupao sati na Casiu prije nego si ga zamjenio? Ljudi večinom zamjene cijeli projektor prije nego slika postane negledljiva pa smatram da ih previše opterečuje to trajanje lampe.
Casio nije bio moj, samo kod mene neko vrijeme, na njemu sam skurio nekih 100tinajk sati.

Citiraj:
U slučaju ovih spomenutih kineza smatram da LED kao izvor svijetlosti potpuna blesarija jer nema šanse da LCD matrica izdrži 30k sati a da to bude gledljivo.
Ne mora nužno značit ali vjerojatno,da. Ja sam na K330 prešo 1000 sati i nema pada intenziteta osvjetljenja, po tom pitanju je LED odličan. Na Panasonicu odma nakon 100 sati lagani pad, pa na 500 opet lagani.

Ali mogu ti reči da sam zadovoljan sa kineskom lampom koju sam uzeo za Panasonica. 500 kn lampa sa "housing-om" (uz dostavu na vrata) i drži za sada 550 sati i ide dalje. Nisam imao neka očekivanja pa sam ugodno iznenađen. Tko zna možda i pretekne originalnu.

Citiraj:
Što se tiče rezolucije ...prošli tjedan sam šetao malo po trgovinama jer sam se raspitivao za PJ pa sam pogledao malo po TVima i...
moram priznat da sam ostao impresioniran s demo matrijalom i 4K. Bar kad sam metar ispred.
Nemoj to gledat da ne završiš u dilemama kao ja, kidding. samjl.

Citiraj:
Autor mbuljuba Pregled postova
da li bi mi mogli iskomentirati konkretno ovaj projektor]
Kako ne, evo komentara.

Ovo je vjerojatno najbolji primjer uređaja koji ne bi smio kupiti, specifikacije su impresivne jer su izmišljenje a projektor je jeftin jer ne valja niš.

Sorry ali nema boljeg načina da se sažme sve to od - preskoči i traži dalje, drži se "brandova"!
sodom je offline   Reply With Quote