Pozdrav,
Zanima me koji Android uzeti do nekih 2200-2300kn koje imam na raspolaganju.
Do sad sam se borio s Xperiom U, već skoro 2 godine, na defaultnom OS-u (Gingerbread) i svemu ostalom, nisam nikada stavljao nikakve custom romove, nikad rootao, jedino sam se malo igrao s postavkama, pogasio razne animacije, brisao nepotrebne aplikacije, isprobavao razne clean mastere i "prekidatelje zadataka" etc. ali mobitel mi jednostavno više ne radi fluidno nakon svih potrebnih updateova za Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, YouTube itd.
Vrlo često mi zašteka aplikacija za pozivanje, i jednostavno je moram prisilno zaustaviti, nakon čega mi se resetira i signal, i moram čekati neko vrijeme da se sve to ustabili

, alarm zna zaštekati, aplikacije mi se usred rada znaju ugasiti i tu je još mnoštvo ostalih jako JAKO annoying sitnica, te sam se odlučio uzeti nešto novo.
Na mobitelu mi je daleko najbitnije to da s njim mogu biti miran barem 3 godine, znači 3 godine rada bez situacija koje doživljavam s trenutnim mobitelom (ne mogu se javiti na mobitel jer bloka, gašenje aplikacija bez moje akcije gašenja itd.). Nisam neki preheavy user, ne treba mi previše aplikacija, mobitel mi služi prvenstveno za pozive i poruke, društvene mreže, glazbu, nešto malo YouTube-a, ali mislim da ću se kroz neko vrijeme početi igrati s custom romovima, rootanjem etc. Ekran ne bih manji od 4,5''(FHD po mogućnosti, sa što boljim kontrastom) ali ne i veći od 5'' jer želim da mi stane normalno u džep, quad core, barem 2GB rama i cijenio bih kad bi mi puna baterija izdržala jedan dan korištenja, od 8 ujutro do 2 navečer (pola sata poziva, pola sata 3G surfanja, pola sata videa, 2 sata glazbe). Kameru ne bih koristio prečesto, tako da mi nije previše bitna. Cijenio bih utor za SD karticu, ali kad bi mobitel imao barem 16GB storagea defaultno postavljeno, mislim da bi mi to bilo dovoljno, barem za prvu ruku. Bilo bi lijepo kad bi kućište bilo mat, a ne glossy, ali to također nije krucijalno.
Gledao sam LG G2, Nexus 5, Galaxy S4 i još par modela na njuškalu, ali 3 navedena mi djeluju kao najbolji izbor za mene i volio bih čuti vaše prijedloge uz obrazloženje koji i zašto baš taj određeni model uzeti. Također me zanimaju iskustva onih koji imaju neki od navedena tri mobitela, ili neki četvrti u njihovom cjenovnom rangu ili rangu u all-around performansama, kako im se ponaša nakon pola godine ili duljeg korištenja (pojave li se masivni lag spikeovi, sveopće štekanje, problemi s bloatwareom itd.).
I još jedno pitanje, ima li tko iskustva s prodavačem na njuškalu pod nickom zelja98? Vidim da nudi razne mobitele (nove), po prilično dobrim cijenama. Kakav je po pitanju garancije, isporuke, kvalitete?
Unaprijed vam hvala dobri narode PC Eksperta!