View Single Post
Staro 06.11.2014., 18:14   #1
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Mini review EVGA SuperNova 750 G2 napajanja.

Pozdrav forumasi!

Evo mali osvrt ( mini review ) na novo napajanje.
Rijec je o EVGA Supernova 750 G2 modularnom napajanju.
Napajanje je naruceno iz vana, zapakirano ko zmaj makar je i samo pakiranje napajanja odlicno izvedeno.
Evo par slika kutije i kako je izvedeno pakiranje unutar kutije.

Slika sto se dobije unutra.

Znaci unutra se dobiju svi potrebni produzeci :
1 x 24 ATX
2 x 4+4 12V CPU
4 x 6+2 PCI-E
3 x 3 Sata
1 x 4 molex

Te dolazi jos 1 Floppy adapter, lijepi crni koje se u danasnje vecinom koristi za spajanje zvucnih kartica i takoder dolazi 1 Power Cord koji dobro posluzi ako zelite isprobat napajanje bez da je spojeno na MBO ili za punjene vodenog custom loop-a.
Takoder se dobije knjizica, vezice na principu cicka, i 2 "kosuljice", jedna za visak kablova, te druga za samo napajanje.
Sto se tice samih produzetaka, svi produzeci su crni, te su jako kvalitetno i tvrdo slivani, pa je malo tesko ih frkat sa druge strane kucista, ali sve se to slozi sa malo volje i vremena. Takoder bi htio napomenut da su kablovi kao sto se vidi gore na slici, slivani u kvalitetan crni buzir, a iz toga idu crni mini kablovi, a ne u bojama.

Malo o napajanju

Znaci napajanje je FULL modularno, te dolazi sa snagom od 750W. Na 12 V rail baca 62.4A / 748W. Necu previse ulazit u same detalje, za to cu na dnu dati jedan review za onoga koga vise zanima da moze pogledat ostale detalje. Samo napajanje je znaci 80 plus GOLD, te ima ECO system koji iza ima jedan prekidac sa kojim ga ukljucujete ili iskljucujete. Kada je ECO ukljucen fen se za vrijeme ovoga pisanja i gledanja nekih stvari na youtube upce ne vrti, a kada se upali uopce se ne cuje. Ventilator je bolje izveden od prijasnjeg Corsaira TX650 jer se onaj ponekada znao cut ( rondat ). Takoder bi zelio napomenut da napajanje ne cvrci, te kao sta sam napiso gore sam lezaj venta je odlican i napajanje je ultra tiho.
Napajanje je SLI/Crossfire ready i dolazi sa 10 godina jamstva !
Slikica perfomansi napajanja:

Moji dojmovi.

Osim sto napajanje ima stvarno odlicne perfomanse te i samu cijenu ( 812kn sa postarinom, za vise info na PM ), jako sam zadovoljan dosadasnim radom. Od kada ga koristim moja GTX 770 vise nema iritantan Coil whine, nisam ocekivo da ce se to dogodit, ali sam negdje na overclockers stranici procito, da zamjenom napajanja nekada moze nestati Coil whine, ali nisam bas previse vjerovo u to.
Jedina zamjerka kod napajanja, su te extenzije tj. kablovi. Kako su koristeni kvalitetni buziri, sve je dosta tvrdo i debelo. Kablovi su dosta deblji nego na Corsair TX650, te ih je stvarno dosta tesko svinut ili sakrit negdje gdje bi zelio. Ali kao sto sam gore napiso uz malo truda to se sredi bez problema. Osobno bi vise volio da su kablovi tanki kao sto sam vidio kod nekih drugih proizvodaca.

Jedan strani review sa vise slikica za one koje zanima. Link.

EDIT: Evo jos slikica samog napajanja.

I jedna gotove konfe sa njim.

P.S. Da se neko nebi zabunio, imam dodatne extenzije. Ovi sleavovi nisu original, nego original uz napajanje su gore na slici !

Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 06.11.2014. u 20:29. Razlog: Dodo slikica
ravkan je offline   Reply With Quote