View Single Post
Staro 03.11.2014., 05:29   #538
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor robee Pregled postova
Bas ovih dana slazem novi mini pc za svaki dan sa naznakom da mi je audio na prvom mjestu...
Uzeo sam mbo sa novim Realtek ALC1150 cipom i razlika je osjetna u odnosu na starije cipove. Spojeno preko hdmi na Denona i nema potreba za posebnom zvucnom karticmo. Podrska za sve do 192kHz, DTS audio, Dolby digital plus, DTS-HD, Dolby trueHD, dolby digital...
Win7, winamp + asio i maiko wasapi...
Ja zadovoljan
HDMI je nekaj drugo digitalni signal nije obraden u analogni signal u zvucnoj vec je proslijeden Denonu da taj digitalni zvuk obradi u analogni i tu ti netreba posebna zvucna.
Isti slucaj je kod mojeg brata iskombinirano koji ima svoj komp. Zvuk i slika su spojeni na jeftin Samsung TV putem HDMI.
Zvuk je savrsen, a kad oces slusat preko sluske s 3.5mm odmah s zvucne onda je zvuk za ku*ac u odnosu na TV-u mislim da se radi o ALC 888 tak nesto nisam siguran. Uglavnom cip je jos stariji nego na mojoj maticnoj.

I to je jos ktomu brat odmah isti tren skuzio razliku izmedu TV i sluske dok sam ja to slagao pa smo isprobavali jel radi, iako se nista nerazumije u zvuk a jos manje je tam nekakav audiofilac. Totalno je obican korisnik kojem je bitno samo da radi.

Probaj za probu spojiti sve to putem obicnog kabla 3.5mm iz zvucne na sluske, zvucnike ili cak na taj Denon pa vidi razliku. Ako si audiofilac mislim da ces odmah skuziti razliku. Mada je ta verzija ALC vec dosta napredna u odnosu na prethodne generacije, al mislim da ces svejedno skuziti bar malu razliku ako imas dobro uho.
DANCI je offline   Reply With Quote