View Single Post
Staro 02.11.2014., 15:33   #33
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako je razlika izmedju razlicitih anexa u pojasu frekvencija rezerviranim za razlicite "radnje", onda se to moze mijenjati sofverski. Na modernim izvedbama je moguce promjeniti anex preko UI-a, a na (nekim) starijim uredjajima se anex moze promjenit samo promjenom firmware-a.

Za lakse razumijevanje posebnosti razlicitih anexa-a procitaj ovo i ovo
Ma jasno je meni to sa anexima teoretski jer sam već to sve pročitao. Ono što mi nije jasno je što na internet stranicama od recimo Asusa i Tp-linka osim 2-3 modela gdje je jasno navedeno da su ili annex A ili annex B, kod ostalih modela ne piše uopće koji su annex.
Evo recimo kako ja znam po ovim standardima dali bi meni OVAJ radio.
Za OVAJ lijepo piše.
Dakle na Asusovoj stranici ima 2-3 modela annex a ili b a ostali nisu niti jedno.
Na Tp-link stranici je još gore. Imaju samo par Annex B a ostali nemaju annex a ili b podatak. Dali to znači da podržavaju oba ili niti jedan već nešto treće.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Prebacivanjem u bridge (ranije sam objasnio), koristiš uređaj samo kao modem, kako tada ne radi neki pametan posao (kao kada je i router) manje se blesira, iza njega staviš svoj router nad kojim samo ti imaš nadzor i postavke (tada ti operater ne može prčkati i daljinski mijenjati namješteno), možeš staviti bolji / pametniji uređaj u odnosu na ove koje dobiješ od operatera, imaš veće šanse da taj "drugi" svoj router možeš koristiti ako promjeniš operatera, ...
Znači ako nije u bridge modu onda bi morao sve postavke tipa forwardiranje portova i sl. raditi na modemu umjesto na routeru?
Mislio sam da se samo radi o tome na kojem uređaju ću upisati podatke za spajanje i kliknuti connect. A dijeljenje mreže i ostalo bi u svakom slučaju radio na routeru.
Chome je offline   Reply With Quote