View Single Post
Staro 01.11.2014., 11:41   #1247
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Eo i moje iskustvo, for the record.

Kupio NUC + RAM za njega, ali nisam skuzio da taj NUC (haswell) treba DDR3L (low power) RAM. Ustekam, naravno ne radi i blinka power button. Moj NUC doma nije haswell pa nije trebo DDR3L nego DDR3 SODIMM-ove, pa je_iga, shit happens.

Skuzim u cemu je problem, vratim RAM u Extreme Digital - tamo mi kazu da nema nikakve zamjene ni niceg dok ne provjere da je RAM ispravan. Ok, fair enough.

Provjera ispravnosti... tip veli '2-3 TJEDNA' (!!!!). 14 dana kasnije nazovem, kaze jos 2 tjedna.

Ok, razumijem, treba se uvjerit da je RAM ok i sve to, ne bi bilo cool da im vratim neispravan... ali jesus f..king christ, to 1 student serviser napravi za ~15 min, ne morate j..eni RAM slat u Mađarsku, pogotovo ne da to traje 4 fucking tjedna.

I tako se kupovina NUC-a pretvorila u onu staru 'pa živiš u Hrvatskoj bro...'.

TLDR: firma više nema namjeru kupovat niš u ED, jer radije plati 5-10% više za bolju uslugu u nekim skupljim computer shopovima.
(sad smiley je jer sam ja 'hardware guy' koji je rekao da je ED cool jer ima super cijene, pa sad imamo tipa koji nosi svoj laptop na posao umjesto da radi na NUCu...)
Nastavak priče:

Skoro mjesec dana natezanja. Već se počelo i neugodnije pričat. I naletimo na nekog ljubaznog iz ED servisa/prodaje koji nam kaže da će nam ipak zamjenit RAM (DDR3 SO DIMM) i poslat pravi. Dakle nakon što je ispravan RAM 3.5 tjedna provjeravan da je ispravan .

I ja mu izdiktiram točno koji mi treba, naglasim da je za Intel NUC, naglasim da je SODIMM i da mora bit Low Power (DDR3L). "Joooj nemamo sad moramo naručit".

Naruče oni... 6 dana kasnije kolegica ode po RAM (ona ne zna ništa o hardveru) i dođe u firmu sa DDR3 non SO-DIMM-om, Low Power. Majstori naručili krivi...

Zovemo ED, tražimo ko je voditelj smjene ili čega god, daj pare nazad. Fala đenja. Ne bi kukao da to nije za moj NUC, i da mjesec dana ne radim na poluispravnom krampu.