Da budem iskren, nisam siguran u točnost mojeg odgovora kojeg sam napisao zbog načina na koji shvaćam kako sustav radi, da ne ulazimo previše u dubinu:
Radna memorija alocirana sustavu preko memorijskog kontrolera koji direktno "odgovara" procesoru (bilo u northbridgeu, PCH ili samom procesoru) ovisi uvijek o dvije komponente, HW i SW. SW je u našem slučaju s radnom memorijom sam 32bitni OS.
Kao što je Bubač napisao, 32bitni windowsi nemaju omogućeno 36 bitno alociranje memorije unatoč PAE podršci od strane procesora, reklo bi se, od vajkada.
SW u slučaju grafičke kartice su njezini upravljački programi ili driveri. Pošto pretpostavljam da windowsi ne alociraju grafičku memoriju uopće, već da to čini upravljački program grafičke kartice, ako su oni napisani tako da omogućuju 64+ bitno adresiranje memorije problema ne bi smjelo biti.
Valjalo bi istražiti malo dublje kakvu vezu driveri ostvaruju s OS-om prilikom alociranja memorije, koriste li direktno kernel OS-a ili im je dovoljno ono napisano u driveru.
Dakle, pretpostavka je da će se adresirati do 3.5GB RAM-a i sva video memorija koju imaš na raspolaganju.
Ako nitko ne isproba prije, na kraju studenog ću najvjerojatnije složiti računalo pa odraditi alociranje