Evo, mala recenzija Lenova S939 nakon tjedan dana korištenja.
Lenovo S939, naručio sam ga s Aliexpressa, čekao ga nekih 40 dana sve skupa. S plaćenim PDV-om me izašao oko 1200kn, a sam mobitel je plaćen 159$, cca. 950kn. Mobitel dolazi s punjačem (adapter) i slušalicama s mikrofonom, screen protectorom na ekranu, te jednom baterijom.
Veličina ekrana je 6.0'', bas sam htio nesto malo vece buduci da sam prelazio za 5'' (Cubot P9). Rezolucija ekrana je 1280x720 (HD) i sasvim je ok i na tom velikom 6'' zaslonu, nemam nikakvih zamjerki. Ekran ima odlične kuteve vidljivosti, automatsko osvjetljenje je ok, vidljivost na suncu i više nego dobra.
Kvaliteta izrade je na nivou, nemam ništa ozbiljno za prigovoriti. Ništa ne cvili ni škripi, nigdje nema lufta. Sve djeluje uvjerljivo i kompaktno. Kupio sam mu ovu futrolu (
http://www.ebay.com/itm/321518124095...%3AMEBIDX%3AIT) u kojoj je dosta osiguran od eventualnog padanja i razbijanja, pa je sve skupa dosta robusno, ali meni nije preveliko. Jedina mana tog casea može biti malo jače grijanje proca, jer bas mobitel čvrsto drži sa zadnje strane, ali to ce vrijeme pokazati.
Podržane frekve za 3G su samo 2100MHz, čega sam se malo bojao, ali na kraju se ispostavilo da nije bilo nekog razloga za to. 3G uredno radi na području Zagreba, dalje nisam ni isprobavao, ali ja sam uglavnom u Zg pa mi to nece previse smetati. Trenutno sam na TELE2, ali to bi mozda uskoro promjenio, na Tomato (Vip) pa cu vidjeti kako ce se ponasati van grada. Mobilni signal je jak i radi bez problema. Wi-Fi lovi dosta dobro, kroz par zidova bez frke. Bluetooth također lijepo radi.
Najveće iznenađenje mi je bio GPS, koji je odmah pri prvom paljenju polovio 10-ak satelita i napravio lock za par sekundi, bez mreže. Znaci GPS je u potpunosti upotrebljiv, za razliku od starog Cubota kojeg sam prije imao. Još jedna pozivitna stvar je kaj uopće nisam morao podesavati APN postavke, samo upalio ''data connection'' i odmah je sve proradilo. Svaka čast.
Reprodukcija zvuka je dosta dobra i glasna, zvuk u slušalici kod razgovora također, a slušalice nisam jos probao, ali to ni ne koristim.
Zadnja kamera je 8.0MPx, dalje solidne fotke (mozda koju i okačim kasnije) pri dnevnom svjetlu. Blic me doslovno oduševio, jer to stvarno nisam očekivao. Slike u polumraku su po meni odlične, daleko daleko bolje od bilo kojeg kineza kojeg sam do sada probao (Cubot P9, Cubot One, THL T5S...).
Konfiguracija mobitela je 1Gb rama, što je možda malo premalo, ali i cijena mu nije previsoka, pa je vjerojatno to razlog. Procesor je poznati MTK 6592, 8-jezgreni na 1.7GHz. Rom memorija mu je 8GB, dolazi sa instaliranim Viberom, Gmailom, Facebookom, Play Storeom i bez previše bolatwarea. Android je 4.2.
Igre rade dosta dobro, aplikacije se otvaraju brzo, bez problema. Baterija je vrlo solidna (3000Mah) što mu omogućuje dobru autonomiju. Kod mene radi 2 dana bez problema sa stalno aktivnim Wi-Fi ili 3G, cca sat vremena razgovora, whatsup,viber, koja igra itd... Antutu daje preko 32200 bodova što je također super rezultat, iako na svim web recenzijama daje cca 28000.
Eto, to bi bilo to. Ak se još kaj sjetim, nadopišem, ako netko ima kakva pitanja nek slobodno pita. A ja ću za kraj navesti par pozitvnih i par negativnih stvari:
Za:
- poznatiji brand Lenovo
- jak procesor, dobre performanse (32 200 antutu)
- Jak blic i općenito dobra kamera
- GPS radi ''out of box''
- Veliki ekran s dobro preglednošću
Protiv:
- najveći minus je što nema osvjetljene navigacijske tipke (po meni)
- touch bi možda mogao biti malo osjetljiviji
- nekima možda malo prevelik