Citiraj:
Autor virus1
Ma jasno kolega, ali ti shopovi većinom, još jednom većinom, imaju lager i moraju biti skuplji, jer preuzimaju rizik hoće li prodati u određenom razdoblju ili ne dok je ta i ta cijena, tipa Links i ostali i tu je uvijek na kraju 100/200/300kn razlike ovisi o čemu se radi, ali pojedinačna pretjerivanja određenih artikala, na određenim mjestima, postoje i tu se slažemo.
Okreneš, kako se kaže, stranicu i ideš (gledaš) dalje.
Malo sam OT i ovo je stvarno tema za dublju raspravu, ali je ipak riječ o cijenama AMD procova tako da smo tu negdje 
|
Prije 8 godina radio sam u jednom mobitel shopu i za Nokia mobitele imali smo cijene koje je odredio mobis uz uvjet da kad modelu padne cijena imamo nivelaciju. Prodali bi ga pod jefinijom cijenom a razliku bi nadoknadio mobis pri narudžbi novih aparata.
Morao sam samo paziti da prvo prodam stariji aparat koji je ranije došao na skladište i svake subote bi popisivali IMEI aparata da znaju točno koji imamo na lageru, da nema muljanja.
Mislim da tako rade i sa računalnim komponentama ovi veliki igrači.
Jer mi smo bili mobis golden partner, a kako npr. Links jako puno radi sa Msanom i ima jako dobre tamo rabate, vjerojatno za neke proizvode ima nivelaciju.
Za procove kod nas je Asbis. Nivelacija cijena je moguća ali to se radi samo ako puno prodajete.
Meni je bilo jeftinije Asus laptop kupiti preko veleprodaje iz Linksa nego direktno iz Msana, a Links je kupio iz Msana. Razlika je bila nekoliko stotina kn.
Bio je kod nas neki lik da kupujemo direktno iz Msana ali uvijeti su bili smiješni. Da bi imao cijenu koju ima Links u maloprodaji zarada bi bila par kuna. Kad sam tom prodajnom agentu rekao da kako nam ne može dat bolju cijenu i pokazao koja je cijena nabave iz Linksa nečemu što su oni prodali njima rekao je mi jako dobro radimo sa Linksom nemožete dobit njihovu cijenu.
Pa i nisam tražio njihovu, nego neka bude jeftiniji od njihove veleprodajne.
Tako se nismo dogovorili i nismo delali sa Msanom nego sa ostalima.