View Single Post
Staro 30.10.2014., 02:39   #480
ghost3z
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 101
Pozdrav

U potrazi sam za novim laptopom, i iskreno neznam što kupiti, bez obzira na budžet.
Dakle traži se 15,6", workstation laptop kvalitetne izrade i FHD ekrana, pristojne procesorske i grafičke snage. Do prije koju godinu i sam bi rekao da je tu izbor jednostavan Thinkpad/Precision/Elitebook ali s obzirom na posljednja iskustva više nisam pametan.

Dakle, ovako, Thinkpad mi ne pada na pamet, dok je na njemu pisalo IBM Thinkpad je bio ZAKON, otkad na njemu piše Lenovo Thinkpad je za mene sranje. Zašto? Pa kvaliteta je pala, od komponenti, izrade do materijala. Kako bi laptop bio što lakši i tanji aluminium frame je počeo pokrivati sve manju površinu, i sve više ustupati mjesto plastici. A pastika više nije ona gruba, crna i ružna, ali i otporna industrijska nego nešto drugo...

Precision - Dell workstation ima po mom mišljenju puno pametniju arhitekturu i raspored mase (baterija ispod palmresta), grafika i proc na suprotnim stranama sa zasebnim coolerima... Ima on i mana, i njegovo kućište nije bez grešaka, ali s KODEKS-om se ništa uspoređivati ne može. Ako imaš Dell koji se pokvario u garanciji, i moraš imati posla s njima to je nešto strašno. U startu izvaditi HDD i dati im ga bez njega na servis, jer će to trajati, a i kvar u pravilu neće popraviti iz prvog pokušaja. Razina komunikacije također na visini.

Elitebook - s njima još nisam imao nikakvih iskustava. Sa probookom jesam, i loših, i dobrih. Uglavnom izvana izgledaju bolje nego iznutra. Novi Elitebook nema numpad što mi nije baš jasno, a i nekako mi ne sjeda.

S obzirom da hardware ne pratim već dosta vremena imate li kakav pametan prijedlog? Je li ima još nešto u toj kategoriji gdje vlada sveto trojstvo?

Razmišljao sam i o nekakvim ultrabookovima, pa microsoft surface-u, i to mi se sve čini nekako kao polovično rješenje koje te tjera da imaš još nešto uz to, ili monitor + neki dock, čak kompletan desktop ili još neki veći prijenosnik....
ghost3z je offline   Reply With Quote