View Single Post
Staro 25.10.2014., 14:21   #492
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
Mislim da zadnja generacije od ATI-a je promasaj malo zesci em se griju nenormalno mislim na 290 i 290x, em trose struje ko mustang iz 68. Mislim na njihov sistem damo ti max performanse na 90 stupnjeva pa nakon 2godine se pozdravi sa karticom.
Nenormalno se griju referentne kartice, koliko sam ja samo ATI/Nvidia kartica sebi i ljudima moda-o sa aftermarket hladnjacima više im i neznam broja.
Imao sam i imam još 8800gt, tvornički hladnjak je bio krš i kartica bi se pregrijavala morao sam zamijeniti hladnjak, isto tako i tvoja 4870x2 je bila dvoglava zvijer i bilo je riješenja kako ohladiti tu karticu, onda kod frenda 2x GTX 560Ti, grafe su se grijale u benchevima da smo na gornjoj kartici morali staviti aftermarket, uzevši u obzir razmak između kartica u SLI setupu, a tek ATI 4890, na njih smo pod obavezno stavljali druga riješenja, 5870 koju sam kupio odmah kada je izašla je bila referentna i dao sam 250 Kn za novi aftermarket na akciji u Linksu i evo je kod susjeda još uvijek veselo radi na OC settingsima od prvog dana.
6970 referentna kod frendice ima cca 3 god. a bogami se kartica zna bolesno zagrijati pa još uvijek radi.
Ova moja R9 290 Tri-x ćemo vidjeti, daleko je to od 90 stupnjeva, u silent mode game-am/benchevi, jezgra max 75, a vrm ni blizu toga, kad dignem ventove ručno situacija sa temp. je još bolja na uštrb tišine makar je to još daleko od "buke".
Potrošnju ne želim komentirati jer se tu pretjeruje, u svakom pogledu, paket žvakača,...
virus1 je offline   Reply With Quote