Ovako, počeo bih prodavati stare komponente, laptop i skupljati pare i polako kupovati nešto "novo", nešto divlje. Pokušao bih to sve prodati i imati cirka 2500kn na raspolaganju s time da bih to uložio u minimalan broj komponenti koje bi prikazivale sliku pa kasnije nadograđivati.
Cilj mi je imati osposobljen desktop PC koji bi kasnije nadograđivao kako bih dobivao pare. Pošto mi treba stolni komp nije mi baš u interesu čekati da skupim pare i kupim sve odjednom.
Dakle, htio bih imati solidne temelje - dobru
matičnu i proc. Intel ili AMD - svejedno mi je. Bitno mi je da je relativno novije, da se proc može dobro clockati i da mogu vrtiti igre, obradu videa itd. kasnije kad počnem dodavati nove stvari. FX 8xxx serija, intel i5 (po mogućnosti neki iz K serije) - uglavnom nešto zbilja solidno.
Grafička - dovoljna za prvu ruku integrirana, samo da pokaže sliku.
Napajanje - mislim da bi moj Fortron bio OK za privremeno napajanje.
Memorija - 4GB s kasnijom nadogradnjom na 8 ili više.
Optički pogon - nepotreban.
HDD - koristio bih postojeći od 500 gigi
SDD - nije krucijalan za početni build tako da prekočiti
Kućište - neko kvalitetno za dobru cijenu
Hlađenje - za sad stock
Periferija - ostaje ovo kaj imam
Monitor - trenutno 19" 1440x900 ali planiram kasnije skočiti na FHD >=22" IPS
Nadam se da me kužite kaj želim - može biti iz dućana li može biti i polovno. Mogao bih nekako rastegnuti na 3k kn ali to sve ovisi kako bih prošao sa prodajom postojećih kompoenti i laptopa + kolko mi ostane od plaće
Nadam se da imate dosta infa i da postoji neka mogućnost da realiziram svoje želje i mogućnosti. Unaprijed hvala!