View Single Post
Staro 23.10.2014., 21:05   #7008
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
Jesi možda gledao 3D na H7000 ili jačem? Nema crosstalka uopće. Nije da me 3D nešto pretjerano pali ali moram priznati da na H7000 to izgleda stvarno dobro. Aktivni 3D, kad se gleda na dobroj televiziji s dobrim panelom gdje je riješen crosstalk izgleda bolje nego na pasivnom. Moram priznati da sam se naslušao preporuka oko pasivnog 3Da koji je bolji od aktivnog. Potrebno je samostalni istražiti i razumjeti način rada tih dviju tehnologija da bi shvatio da to nije baš istina. Pasivni je teže shebati pa onda i na najjeftinijoj televiziji to izgleda dobro dok aktivni zahtjeva dobar (brz) panel i generalno dobru implementaciju što ne rade svi kako treba.
Ovdje govorim samo o kvaliteti slike i ne osvrćem se na druge faktore. Ako se uzmu jeftinije i udobnije naočalo, baterije, titranje koje neke smeta, pasivni bi i dalje mogao biti bolji. Zato pasivni UHD 3D televizori nude najbolje iz oba svijeta.
Gledao sam na Samsungovoj F i H seriji 6 i na nekim Panasonic i Toshiba skupljim modelima , ali nemam pojma vise kojima
Doma imam 50H6400 koju su dosta hvalili da je dobar 3D sa vrlo malim do nikakvim crosstalk-om, pa meni svejedno smeta. Nije za svaki 3D materijal loša (vjerojatno ima i boljih i lošijih materijala i za 3D), ali meni je i to što se pojavljuje podosta ometajuće. Dovoljno da rađe pogledam dobar fullHD 2D materijal nego 3D
Kužim ja da je pasivni u pola vertikalne rezolucije, ali nije baš da se vidi i da smeta kad TV od 50-ak inča gledaš sa 3-4m udaljenosti.

Ali mi nije žao što sam uzeo Samsunga pored LG-a jer me je na prošlom LG-u iritirao loš kontrast tj. siva crna boja u zamračenoj prostoriji

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 23.10.2014. u 21:13.
JC Denton je offline   Reply With Quote