Naravno da čitam, nakon što mi Ivan napiše objašnjenje koje je korak bliže željenom, pojaviš se s ovim:
Citiraj:
Autor Mileni
Rezolucija s kojom ce ti raditi bez da ista mijenjas je 2560x1440, dakle kao i u sadasnjeg iMaca. No samo je to 'retina', tj. imat ces dosta bolju i guscu sliku. 5120x2880 / 2 ustvari.
No bez vecih problema si podesis i nativno 5k, samo sto se bojim da ce ti u tom slucaju sve biti presitno na 'samo' 27 incha.
|
Em što nisi napisao ništa novo, em nije podijeljeno s 2 nego s 4, em si uvukao nativnih 5k.
Tako se jadan distrojer našao na samom početku shvaćanja rezolucije prikaza na retina macovima.
Pokušavam saznati nešto na forumu da ne mora ko idijot probirati po recenzijama koje pišu hvalospjeve o pappleu. Ako već spominješ potencijalne izvore koje možeš linkati, zašto ne vidim niti jedan link?
--
Ne trebaš mi više ništa objašnjavati, samo mi odgovori na sljedeće pitanje:
Kada otvoriš slikovnu datoteku rezolucije veće od 1440x900 na svojoj retini prikaže li se ona u 100% veličini, tj. bez da moraš scrollati do krajeva slike ili baš moraš scrollati?
Ako moraš scrollati radi se o interpolaciji, ako ne retina je donekle ono što se i reklamira.