Ivane, pa taj clanak tvrdi upravo ovo sto i sam tvrdim, ali i znam iz prve ruke:
Citiraj:
By default, the Retina MBP ships in a pixel doubled configuration. You get the effective desktop resolution of the standard 15-inch MacBook Pro's 1440 x 900 panel, but with four physical pixels driving every single pixel represented on the screen
|
Maximalna rezolucija bez softwerskog skaliranja rmbp-a je 2880x1800, tj. prevedeno u retina mod - 1440x900.
Mozes ti postaviti 1920x1200, tj. 3840x2400, no to je vec softwersko skaliranje i nikako ne upada u kategoriju pod 'best for display/retina' kako li vec ide onaj citat. O tome i pricam, a clanak to samo i potvrdjuje.
Meni je 1920x1200 mod na retini cudo kad sam samo u fazi da programiram. Toolbarsi uzimaju jako malo prostora, samo povecam font i milina. No za svakodnevni rad moze se isto koristiti, ali nije bas preporucljivo. Barem vecini. Previse se naprezu oci na toj rezoluciji i svega 15 incha ekranu.
Za svakodnevni rad sam koristio 1680×1050, dakle izmedju 'best for...', tj. retine, i ove najvece moguce. Bolji prikaz svega i dalje, a nije presitno. Milina.
No to sve naravno zavisi od osobe do osobe.