View Single Post
Staro 23.10.2014., 16:41   #7006
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Doduše, nakon iskustva sa 3D TV-om, dao bih ozbiljnu prednost pasivnom 3D-u za iole ozbiljnije gledanje. Najviše me nervira crosstalk koji mi je izražen na bilo kojem aktivnom 3D-u (nekad manje, nekad više...ali meni prečesto preizraženo), a kojeg ni ne primjetim na pasivnom (naravno, govorim o gledanju izravno u ekran).
Jesi možda gledao 3D na H7000 ili jačem? Nema crosstalka uopće. Nije da me 3D nešto pretjerano pali ali moram priznati da na H7000 to izgleda stvarno dobro. Aktivni 3D, kad se gleda na dobroj televiziji s dobrim panelom gdje je riješen crosstalk izgleda bolje nego na pasivnom. Moram priznati da sam se naslušao preporuka oko pasivnog 3Da koji je bolji od aktivnog. Potrebno je samostalni istražiti i razumjeti način rada tih dviju tehnologija da bi shvatio da to nije baš istina. Pasivni je teže shebati pa onda i na najjeftinijoj televiziji to izgleda dobro dok aktivni zahtjeva dobar (brz) panel i generalno dobru implementaciju što ne rade svi kako treba.
Ovdje govorim samo o kvaliteti slike i ne osvrćem se na druge faktore. Ako se uzmu jeftinije i udobnije naočalo, baterije, titranje koje neke smeta, pasivni bi i dalje mogao biti bolji. Zato pasivni UHD 3D televizori nude najbolje iz oba svijeta.