Citiraj:
Autor doublev
Prema reviewu sam komentirao.
Ako si ljubitelj plazma televizora i živiš s njihovim manama, onda te niti jedan LCD neće zadovoljiti. Isto vrijedi i obrnuto
VA paneli generalno imaju prednost po kontrastu ali i po aktivnom 3D-u koji ako je dobro implementiran, bolji od pasivnog. Prosudi ako ti je 3D bitan.
Osim toga, kut gledanja kod VA televizora nije baš toliko uzak. Izmjeri udaljenost i kutove na sve četiri pozicije ako ne prelaze 30 stupnjeva, ne vjerujem da ćeš vidjeti razliku...
Osim svega toga, nekima je bitna i Smart funkcionalnost. Recimo meni je postala bitna jer sam odlučio izbaciti HTPC iz igre. Dosta mi ga je više. Panasonic tu baš i ne briljira. Bolji izbor je LG a najbolji Samsung. Barem trenutno. Samsung jedini ima službeno podržan Plex klijent.
Osim toga, podrška za Miracast nije za zanemariti. Ako imaš laptop ili tablet s podrškom za Miracast, možeš prikazivati sliku s njih na TV-u preko WiFia što zna biti iznimno korisno, pogotovo kada ti dođe ekipa doma. U Win 8.1 možeš i extendati ekran na TV tako da imaš dva odvojena desktopa. Mnogo cool stvari... 
|
Ma nemam za što biti ljubitelj,jednostavno se prije tri godine kada sam uzeo paniya G20 nametnuo kao logičan izbor i nisam požalio do danas,kako je sve otišlo u drugom smjeru plazma danas više nije u igri.Iskreno điđi miđi opcije na TV mi nisu primarne,kutevi su bitni jer dosta gledam tekme sa ekipom i onda VA panel tu nije sretno rješenje kad nas ima više jer bi neki bili uskračeni,ista stvar je i kad je obitelj na okupu.
Ukratko hvala ti za informacije.
Citiraj:
Autor Rista
Treba uzeti i u obzir velicinu panela. Vidljivi kut nije isti na 32" i 55" televizorima cak i kada je po svemu ostalome osim velicini identican panel unutra. Dosta je optimisticno reci da se do 30 stupnjeva ne primjeti razlika jer se realno moze vidjet vec i na 10, ili cak iz same sredine ekrana jer su rubovi vec pod povecim kutem. Ovo zadnje se pojavljuje samo na odredjenim nijansama doduse i naravno ovisi o udaljenosti. Osobno bih zaobisao VA u potpunosti ako su vidljivi kutevi bitni
|
Ovo sa veličinom i kutevima gledanja se naravno odnosi samo na VA matrice?