View Single Post
Staro 21.10.2014., 23:56   #6992
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
Prema reviewu sam komentirao.

Ako si ljubitelj plazma televizora i živiš s njihovim manama, onda te niti jedan LCD neće zadovoljiti. Isto vrijedi i obrnuto

VA paneli generalno imaju prednost po kontrastu ali i po aktivnom 3D-u koji ako je dobro implementiran, bolji od pasivnog. Prosudi ako ti je 3D bitan.

Osim toga, kut gledanja kod VA televizora nije baš toliko uzak. Izmjeri udaljenost i kutove na sve četiri pozicije ako ne prelaze 30 stupnjeva, ne vjerujem da ćeš vidjeti razliku...

Osim svega toga, nekima je bitna i Smart funkcionalnost. Recimo meni je postala bitna jer sam odlučio izbaciti HTPC iz igre. Dosta mi ga je više. Panasonic tu baš i ne briljira. Bolji izbor je LG a najbolji Samsung. Barem trenutno. Samsung jedini ima službeno podržan Plex klijent.
Osim toga, podrška za Miracast nije za zanemariti. Ako imaš laptop ili tablet s podrškom za Miracast, možeš prikazivati sliku s njih na TV-u preko WiFia što zna biti iznimno korisno, pogotovo kada ti dođe ekipa doma. U Win 8.1 možeš i extendati ekran na TV tako da imaš dva odvojena desktopa. Mnogo cool stvari...
Ma nemam za što biti ljubitelj,jednostavno se prije tri godine kada sam uzeo paniya G20 nametnuo kao logičan izbor i nisam požalio do danas,kako je sve otišlo u drugom smjeru plazma danas više nije u igri.Iskreno điđi miđi opcije na TV mi nisu primarne,kutevi su bitni jer dosta gledam tekme sa ekipom i onda VA panel tu nije sretno rješenje kad nas ima više jer bi neki bili uskračeni,ista stvar je i kad je obitelj na okupu.
Ukratko hvala ti za informacije.

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Treba uzeti i u obzir velicinu panela. Vidljivi kut nije isti na 32" i 55" televizorima cak i kada je po svemu ostalome osim velicini identican panel unutra. Dosta je optimisticno reci da se do 30 stupnjeva ne primjeti razlika jer se realno moze vidjet vec i na 10, ili cak iz same sredine ekrana jer su rubovi vec pod povecim kutem. Ovo zadnje se pojavljuje samo na odredjenim nijansama doduse i naravno ovisi o udaljenosti. Osobno bih zaobisao VA u potpunosti ako su vidljivi kutevi bitni
Ovo sa veličinom i kutevima gledanja se naravno odnosi samo na VA matrice?
dabomba je offline   Reply With Quote