Citiraj:
Autor Emissary
Kad smo već kod pogrebnih kola
Subaru? Sigurno je odličan u dosta segmenata, ali da za 30-40 tisuća eura moram gledat ovu plastiku na razini VW Pola
Na autu od 350 tisuća km si mora zaminit manžetu dvaput u 3 godine? Navedi još koji "kvar", ali ovo je odlično. Dok te auto ne ostavi na cesti, a kvarovi na autu D segmenta te koštaju manje od 10 lipa po kilometru, to je vrhunski. Ali da ne lupam bezveze, probaj baš brzinski zbrojit koliko su te koštali servisi pa napiši...
Razbijanje dogmi: u široj obitelji imam čovika koji je dvaput minja automatsku getribu na Lexusu RX 300. Istina, njegov stil održavanja auta je balkanski - kad nešto u potpunosti crkne, tek se onda popravlja. 
|
Nije me nikada ostavio na cesti, ali koliko ga održavam, zapalio bi ga da me ostavi. Dosta ljudi koji vide taj auto ne mogu vjerovati da je toliko star i da ima toliko kilometara. Vjerojatno je dosta tome kumovala činjenica da je garažiran.
Što se tiče kvarova, nije bilo kolosalnih, ali mali kvarovi me živciraju. Manžete su mijenjanje brat-bratu bar tri puta u ovih 13 godina. Originalna manžeta da traje tri godine mi je suludo kratko. Ono što mi odmah pada na pamet je recimo prekidač stop svjetala, prekidač svjetla za rikverc (u mjenjaču), ultrazvučni senzor, crijevo iz turba u intercooler, termostat, jedan homokinetički zglob, šarafi za štelanje geometrije na stražnjoj osovini, nosač stražnjeg amortizera (čiji zvuk me izluđivao, a mehaničarima je trbalo tri mjeseca da skuže u čemu je stvar), tri štelanja geometrije jer je pojeo stražnju desnu gumu s vanjske strane, desni krajnici dva puta, hladnjak motora, hladnjak klime, dva motora ventilatora hladnjaka (četkice i ležajevi se istrošili), gumice na PD injektorima, izgorene leće na ksenon svjetlima... Amortizere, kuplung, diskove i pakne ne računam jer su potrošni dijelovi. Ostalo nije. Auto bi bio krš da ga redovito ne servisiram.