View Single Post
Staro 21.10.2014., 08:59   #1910
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Pa procitaj ponovo, jer pise ti jasno da ako zelena strelica je sama, bez prometnih svjetala, da nije dopunska, vec postaje prometno svjetlo samo za sebe te izricito sluzi za izlazak iz raskrizja, a ne za ulazak u isto.

Jebat ga, citanje s razumijevanjem je to ( no hard feelings naravno :P )

A kazna za zabranjeni prolazak ( crveno ) = 2000kn do 5000kn ako se sjecam dobro.

Fora je u tome da crveno znaci zabranjeni prolazak kroz raskrizje, i tako ti pise u zakonu, i svaki ostali slucaj gdje ti je zabranjeni prolazak je isti klinac ko da ti je crveno svjetlo, eto tim rijecima ( malo vulgarnijim ) mi je jedna starija prekrsajna sutkinja objasnila nakon sto sam s njom dubokooumno raspravljao par sati.

Ovo si ti naveo je druga stvar, jer taj nedostatak se odbija radi netocnosti kilometarsata u autima, a to u zakonu bogme nemogu navesti , niti ce te kazniti, jer proizvodac auta u vecini slucajeva ne garantira tocnost kilometarsata, pa bi nastalo generalno sranje.

No o tome jednom drugom prilikom
Daj mi molim te neki članak iz zakona di piše da je prolazak kroz žuto kažnjivo jer se tretira kao prolazak kroz crveno? Možda se nešto promjenilo od mog polaganja koje je ipak bilo prije 15-ak godina.....tako da nezelim reci preuranjeno da lupetaš gluposti

No u to moje vrijeme na Jahorini 45' kad sam polagao je bilo u zakonu da vozač smije ući na žuto u raskršće ako i izađe iz raskršća pod tim žutim svjetlom.....znači prekršaj radiš ako uđeš na žuto i usred raskršća te čopi crveno.....s obzirom na naše usrano podešene semafore i nedostatak treptajućeg zelenog to se ful lagano dogodi....

S tim da ne pričam ako se vozš npr tam po Laništu di je ograničenje 80 da nema šanse da zakočiš i staneš na vrijeme.....tako ako te drotovi oće zajebavat itekako imaju materijala....

Meni se dogodilo upravo to da sam procijenio da necu moci stati, ušao sam na žuto ali me usred raskršća čopilo crveno i cipeliči zamnom...i ljepo sam reko da po zakonu jesam napravio prekršaj ali da nisam mogao stati, jer bi stao u raskršću i time ugrozio ostalu ekipu i pustili su me......
Master_Hrc je offline   Reply With Quote