View Single Post
Staro 20.10.2014., 22:56   #1906
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Pa procitaj ponovo, jer pise ti jasno da ako zelena strelica je sama, bez prometnih svjetala, da nije dopunska, vec postaje prometno svjetlo samo za sebe te izricito sluzi za izlazak iz raskrizja, a ne za ulazak u isto.

Jebat ga, citanje s razumijevanjem je to ( no hard feelings naravno :P )
Citiraj:
Članak 20.
(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, dopunsko prometno svjetlo u obliku zelene svjetleće strelice za skretanje ulijevo može biti postavljeno kao zasebno prometno svjetlo za izlazak iz raskrižja.
Ok, gdje piše da je zabranjeno krenuti u križanje dok se upali to dopunsko prometno svjetlo i kolika je kazna za to?

Citiraj:
A kazna za zabranjeni prolazak ( crveno ) = 2000kn do 5000kn ako se sjecam dobro.

Fora je u tome da crveno znaci zabranjeni prolazak kroz raskrizje, i tako ti pise u zakonu, i svaki ostali slucaj gdje ti je zabranjeni prolazak je isti klinac ko da ti je crveno svjetlo, eto tim rijecima ( malo vulgarnijim ) mi je jedna starija prekrsajna sutkinja objasnila nakon sto sam s njom dubokooumno raspravljao par sati.
Citiraj:
Članak 59.

3) žuto svjetlo – upaljeno samostalno, znači da vozilo ne smije prijeći crtu zaustavljanja niti smije ući u raskrižje, ako se u trenutku kad se žuto svjetlo pojavi, nalazi na takvoj udaljenosti od prometnog svjetla da se može na siguran način zaustaviti.

(5) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji, na mjestu na kojem se promet upravlja semaforima, ne zaustavi svoje vozilo na znak crvenog svjetla.
Pokušavam u zakonu nać stavku koja kaže da je to isti klinac.
Nema kazne za prolazak kroz žuto svjetlo, a ako naletiš na debila na sudu, fala bogu da ćeš reć da si prošao jer se nisi mogao sigurno zaustaviti.

Citiraj:
Ovo si ti naveo je druga stvar, jer taj nedostatak se odbija radi netocnosti kilometarsata u autima, a to u zakonu bogme nemogu navesti , niti ce te kazniti, jer proizvodac auta u vecini slucajeva ne garantira tocnost kilometarsata, pa bi nastalo generalno sranje.

No o tome jednom drugom prilikom
Ne, odbija se deset posto od radara ili lasera radi mogućnosti greške. Od proizvođača vozila se očekuje da bude približno točan. Također, što se točnosti tiče, kilometar sat će ti obično pokazivat da ideš više a ne manje nego što stvarno ideš.
Po tvojoj logici, ta tvoja sutkinja bi me ladno kaznila za vožnju od 139 kmh iako je kažnjivo prekoračenje 10 - 30 kmh više od dopuštenog. Zato što vozim više od dopuštenog i u prekršaju sam. Pa je to isti klinac.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F