View Single Post
Staro 20.10.2014., 17:46   #855
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Emissary Pregled postova
Većina stolica na hrvatskom tržištu ima isti socijalni mehanizam koji dobije lufta na sve strane jako brzo. Npr. moja iz Lesnine od 900 kn ima isti mehanizam i amortizer ka i moja prošla stolica iz Lesnine koja je koštala triput manje, i onda kad neko teži sidi na tome par tjedana - ne može dobro završit...
I eto, nije dobro završilo

Stolica mi ima nekih 5 godina, a prije 2.5 godine je amortizer otkaza, a u Lesnini su mi rekli da više ne drže tu stolicu pa valjda ni dijelove za nju, ali imali su na lageru sličan amortizer (kao što rekoh, većina tih lesnina, prima itd. stolica ima isti amortizer i mehanizam) koji su mi poklonili i onda sam teškom mukom nekako rastavija stolicu, lupa sam čekićem po njoj, toliko je sve leglo jer mi je težina varirala od 100-110 kila u tom razdoblju i kad sam sastavija sve je bilo u redu. Već tada je stolica imala praznog hoda u svim smjerovima, a evo nekidan prilikom ljuljanja je puka mehanizam na mistu di ulazi amortizer, tako da cila stolica naglo propadne unazad, dobro sam i proša, jednom ću se razbit samo tako

Iako sam kod prethodnog postavljanja namaza amortizer na obe strane litijevom mašću, nakon još 2.5 godine sidenja opet je amortizer upa preduboko dole u rupu "zvijezde" tako da se dosta masti istislo van, pa je opet sve toliko zapeklo da ne mogu rastavit.

Sad me zanima, da se ne gnjavim sa ovima iz Lesnine, ima li ko informaciju koliko bi moga koštat ovakav jedan mehanizam?

Jer ako bi bilo preskupo, mislim se čak uzet nešto iz Jyska, ovaj Billum mi ne izgleda loše

http://jysk.hr/radna-soba/uredske-st...ki-naslon-crna

Imamo doma 2 stolice iz Jyska, jedna se zove Sebastian i mislim da je koštala nekih 500 kuna i nju sam samo jednom isproba.

Drugoj ne znam ime, imamo je već 2-3 godine, a sudeći po svemu radi se o ovoj - http://jysk.hr/radna-soba/uredske-st...ki-naslon-crna
samo šta je naša sa narančastim naslonom. Ta je na akciji koštala, ako me pamćenje dobro služi, samo 250 kuna i u dosta stvari je bolja od ove moje iz Lesnine. Vozi se na kotačićima bez problema, mehanizam ima minimalan luft, naslon je potpuno prozračan, a sjedište od tkanine. Doima se poprilično kvalitetnom, ali bilo bi pošteno za reć da je ja koristim samo povremeno, a ostale osobe koje je koriste su u rasponu od 50 do 65 kila.
Ja se na svojoj topim. Pošto prošlu zimu temperature skoro da nisu pale ispod 15 stupnjeva, već 2 godine držim na njoj jastuke, deke (propala je spužva sve do daske) i ručnik za plažu da se ne zalipim za kožu

Jedine prednosti su poprilične dimenzije (dubina sjedišta mi je važna da mi ne vise natkoljenice van) i to što izgleda luksuzno (prava koža i drvene noge).
Emissary je offline   Reply With Quote